Ege Haberleri

    Beyaz Zambaklar Didim’de açacak

    DİDİM, (DHA)
    28.06.2010 - 00:00 | Son Güncelleme:

    Pilot bölge olarak Beyoğlu ve Bursa’da uygulanan gıda maddeleri üretimi ve satışı yapan yerlerde hijyen denetimi amaçlayan “Beyaz Zambak Projesi” için Didim’de düğmeye basıldı.

    JOHNSON Diversey ve Beyoğlu Belediyesi’nin ortak projesi olarak hayata geçirilen; gıda maddelerinin üretim ve satışı yapılan işyerlerinde hijyen standartlarını yükseltmeyi, gıda güvenliğini geliştirmeyi ve böylece tüketicilerin sağlığını korumayı amaçlayan Beyaz Zamak Projesi için, Aydın’ın Didim İlçesi’nde kollar sıvandı. Tanıtım toplantısına Didim’de faaliyet yürüten gıda üretimi ve satışı yapan işyeri sahipleri ile turizmciler de ilgi gösterdi. Diversey Gıda Güvenliği İş Birimi Müdürü Tolga Akartuna, projeyi turizm anlamında ilk olması nedeniyle son derece önemsediklerini vurgulayarak, “Didim bizim için motivasyon kaynağı oldu” dedi. Akartuna, “Beyoğlu’nda 750 denetim yapıldı, 250 işyerine Beyaz Zambak Bayrağı takıldı. Bursa’da ise 350 denetim sonunda 104 işletme Beyaz Zambak Bayrağını almaya hak kazandı. Şimdi beyaz zambaklar Didim’de de açıyor. İki yetkilinin Diversey uzmanları tarafından eğitilen belediye zabıtaları ile işletmelerin hijyen kontrolleri yapılarak, koşullara uygun işletme ve tesisler belirlenecek. 100 puan üzerinden geçerli not olan 80 hijyen puanı toplayanlara sertifikalar verilecek” dedi.

    Gönüllülük esasına dayanan projeyi son derece önemsediklerini, projenin turizm kentlerinde kaliteyi ve güveni sağlayacağını vurgulayan Başkan Mümin Kamacı da, “Beyaz Zambak Bayrağı’nı asmaya hak kazanan işyerlerinin ilk müşterisi ben olurum. Proje amacına ulaşması durumunda Didim diğer turizm kentlerinden bir adım öne geçecek” dedi. Beyaz Zambak Projesi ile denetlenmek isteyen işletme sahipleri Didim Belediyesi’nde oluşturulan irtibat masasına başvurabilecek.

    Etiketler:

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı