Bergama semalarında Mikrolayt keyfi

Güncelleme Tarihi:

Bergama semalarında Mikrolayt keyfi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 10:56

UNESCO Dünya Mirası listesine giren İzmir’in Bergama İlçesi’nde kısa bir süre önce faaliyete başlayan Mikrolayt uçakla tur etkinliği, kentin tarihi yerlerini gökyüzünden görme imkanı sunuyor. Özellikle havacılığa ilgi gösterenlerin tercih ettiği etkinlik; beğeni topluyor.

Haberin Devamı

Geçen 3 Eylül’de Bergama Belediyesi desteğiyle faaliyetlerine başlayan ilk sportif havacılık girişimi Fly Pergamon; kentin tarihi miraslarını turistlere gökyüzünden seyretme imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra özellikle gençlere havacılığı tanıtarak sevdirme, hava parkı, hava reklamcılığı, arkeoloji ile bilimsel faaliyetlere havacılık desteği sağlama ve tarımsal ilaçlama konularında da faaliyet yürütüyor.

Bergama semalarında Mikrolayt keyfi

Uçuş ekibinden Cem Türe, "Bergama’nın konumunun ve coğrafi özelliklerinin bu faaliyet için oldukça uygun olması ve böyle bir faaliyetin ilçemize yeni bir soluk katacağı düşüncesiyle yola çıktık. İlk uçuşlarımızdan itibaren halkımızın ve turistlerin merakı ve ilgisi, yaptığımız işin isabetliliği konusunda bize en doğru işareti veriyor" dedi.

Haberin Devamı

Bergama semalarında Mikrolayt keyfi

ÜÇ PAKET TERCİHİ

Kalkış ve inişler; Fatih Mahallesi Ova yolu üzerinde bulunan pistten gerçekleşiyor. Etkinlik 15, 30 ve 60 dakikalık paket programlar ile yapılıyor. Havacılıkla tanışmak isteyen kişiler için 15 dakikalık temel havacılık turu sunulurken; tarihe veya uçmaya meraklı kişiler için Asklepion, Akropolis, Bazalika, Tümülüsler ve Bergama’nın diğer tarihi ve kültürel öğelerini görebilecekleri 30 dakikalık ’Gökyüzünden Akropolis’ turu düzenleniyor. 60 dakikalık tur da yolcuyla birlikte rota kararlaştırılıyor. Ücretler ise şöyle: 15 dakikalık tur 80 Euro, 30 dakikalık tur 140 Euro ve 1 saatlik tur 250 Euro.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!