Bedenini öğrencilere bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Bedenini öğrencilere bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 16:27

AYDIN’ın Söke İlçesi’nde pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden emekli Belediye Hesap İşleri Müdürü Ali Rıza Turan’ın bedeni, vasiyeti gereği Marmara Üniversitesi’nde kadavra olarak kullanılacak.

Haberin Devamı

Söke Belediyesi emekli Hesap İşleri Müdürü, 65 yaşındaki Ali Rıza Turan, 10 ay önce yakalandığı pankreas kanseri hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Özel Egemed Hastanesi’nde yaşamını yitiren 2 çocuk babası Turan’ın ölümü, ailesi ve yakınlarını üzdü. Söke Kocacami’de bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Turan’ın cenazesi, vasiyeti üzerine tıp eğitiminde değerlendirilmek üzere İstanbul’daki Marmara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı’na gönderildi.

Babasının bu yöndeki vasiyetini yerine getirmekten mutlu olduklarını söyleyen kızı Yasemin Turan Topal, "Babamız sağlığında eğitime önem veren biriydi. Öldüğünde naaşının tıp öğrencilerinin eğitimlerinde değerlendirilmesini arzu ediyordu. Son nefesini verdiğinde hiç tereddüt etmeden Marmara Üniversitesi ile iletişime geçerek düşüncemizi paylaştık. Babamızın naaşını bağışlayarak onun son arzusunu yerine getirmek istedik. Dinen hiçbir sakıncası olmadığını hatta organ bağışı gibi sevabının bulunduğunu öğrenince içimiz daha da rahatladı" dedi.

Merhum Ali Rıza Turan için Söke Granta Mezarlığı’nda mezar yeri hazırlanırken, kadavranın Marmara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından kullanılmasının ardından 3 yıl sonra ailesine iade edileceği öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!