Bebeğimin gözüne nasıl bakacaklar

Güncelleme Tarihi:

Bebeğimin gözüne nasıl bakacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 00:00

HAKKARİ Yüksekova’ya öğretmen olarak atanınca, yerleşmesine yardımcı olmak için yanında gelen eşi Engin Yıldırım’ın kutlama yemeği dönüşünde teröristlerce sırtından 7 kurşunla vurarak öldürülmesinin ardından Sevcan Yıldırım ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

Maddi olarak ihtiyacı olmamasına rağmen hizmet için öğretmen olmayı çok istediğini söyleyen Yıldırım, “Bunun için atamam Yüksekova’ya yapıldığında tereddüt etmeden hemen yola çıktım. Eşim de 4 aylık bebeğimize rağmen en ufak itirazda bulunmadı, aksine bana destek oldu. Peşimden oralara gelip beni yerleştirdi. Ben oradaki çocuklara eğitim vermek için sabırsızlanırken, kocam kalleşçe açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Engin, eşinin peşinden Yüksekova’ya gelen kendi halinde bir işçiydi, dünya iyisi bir insandı. Hiçbir zaman siyasi olarak da insan olarak da kimseyi birbirinden ayırmadı. Bir insana böyle bir davranış nasıl yapılır?” dedi.

Bir an önce yakalayın

Yüksekova’ya yeniden gitmek istediğini belirten Sevcan Yıldırım, “Eşimin kalleşce öldürülmesinin, öğretmenlerin kaçırılmasının inadına yine Yüksekova’ya gidip çalışmak istiyorum. Ancak ailemi ve 4 aylık kızımı düşündüğüm için istemeden de olsa bu kararımı gözden geçireceğim. Yeni görev yerimde öğrenciler yetiştireceğim. Ama kalplerinde barış ve sevgi büyüten öğrenciler olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Olayın ardından yapılan soruşturma sonrasında 4 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan da sadece birinin tutuklandığını hatırlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Kocamı katleden kişilerin bir an önce yakalanmasını istiyorum. Bu, bana ve 4 aylık kızım Deniz’e karşı bir borç. Kızım daha farkına bile varamadığı babasını hiç uğruna kaybetti. Baba sevgisinin ne demek olduğunu hiç anlayamayacak. Ama insanlar onu da unutacak, tıpkı öncekiler gibi. Eşimin katilleri bulunamazsa, hukuki yollardan cezalandırılmazsa, sorumlular, ülkeyi yönetenler, bebeğimin gözlerine nasıl bakacaklar, ona nasıl hesap verecekler? Bu sorunu artık tüm siyasilerin, hiçbir menfaat gözetmeden, kendi vatandaşlarının mutluluğu için bitirmesini istiyorum.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!