Bayramda tiyatroya

Güncelleme Tarihi:

Bayramda tiyatroya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2009 00:00

İzmirli tiyatroseverler, Rezervuar Kanişleri, Kuşlar Mahkemesi ve Yollarda adlı oyunları izleme şansı bulacak. Çocuklar içinde özel oyunlar var.

Haberin Devamı

İZMİR’de bayram nedeniyle kültür ve sanat açısından daha sakin bir hafta yaşanıyor. Sanatseverler İzmir Devlet tiyatrosunun oyunlarını bu hafta da izleme imkanı bulacak. İzmir Devlet Tiyatrosu, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde bu akşam Bülent Usta’nın yazdığı “Rezervuar Kanişleri” adlı oyunu sahneleyecek. Hakan Boyav’ın yönettiği, dekor tasarımını Yıldız İpeklioğlu’nun, giysi tasarımını Funda Çebi’nin yaptığı oyunda, Şuayip Ünsal, Musa Zindan, Fatih Paşalı, Mustafa Kılıkçı, Serel Çapacı, Ece Kılınç rol alıyor.

İşkence ve adaleti komedi ile anlatıyor

Sistem karşıtları, entrikalar, işkence kabusları üzerinden Tarantino’ya gönderme  yaparak terör, birey-sistem çatışması, işkence, adalet gibi olgular, oyunda absurd komedi tarzında tartışıyor. Oyun 1 Aralık Salı akşamı da Konak Melek Ökte Sahnesinde oynanacak. Yine Ragıp Haykır Sahnesi, bir çocuk oyunuyla minik tiyatro severleri  ağırlayacak. Pembe Akgün’ün yazdığı, Mehmet Avdan’ın yönettiği “Kuşlar Mahkemesi” adlı oyunda, müzikleri Cem İdiz hazırladı. Oyun, 29 Kasımda 11.00  ve 14.00 saatleri arasında miniklerle buluşacak. 28 Kasım Cumartesi akşamı Konak Melek Ökte Sahnesinde, “Yollarda”  adlı oyun sahnelenecek.

Çocuklar için özel

Haberin Devamı

Konak Melek Ökte Sahnesinde Fakir Baykurt’un yazdığı, Doğan Yağcı’nın  yönettiği “Sakarca” isimli çocuk oyunu küçük sanatseverlere sahnelenecek. Oyunda, insanların haksızlıklara karşı suskun kaldığı bir yerde gözüpek horoz Sakarca’nın haykırışı ve toplumun haksızlıklar karşısındaki edilgenliği anlatılıyor. 1 Aralık akşamı Karşıyaka Oda Tiyatrosunda “Dona Agata’nın Kaçırılışı”  adlı oyun sahneye konulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!