Bayraklı'ya kestirme viyadük

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıya kestirme viyadük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 01:27

BAYRAKLI Belediyesi, Yamanlar ve Doğançay mahallelerini Onur Mahallesi'ne bağlayacak viyadük projesinin yapımı için kolları sıvadı. Projenin zemin etüdü için kısa süre önce başlayan sondaj çalışmaları tamamlandı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Viyadüğün bitmesi ile birlikte mahaller arasındaki geçiş kolaylaşacak. Böylece hem zaman kaybının önüne geçilecek hem de yakıt tasarrufu sağlanacak" dedi.

Haberin Devamı


Bayraklı Belediyesi, ilçenin ulaşım sorunlarını çözme çalışmaları kapsamında, Yamanlar ve Doğançay mahallelerini Onur Mahallesi'ne aynı zamanda Kuzey Çevre Yolu'na bağlayacak viyadük projesinin yapımı için düğmeye bastı. Viyadüğün tamamlanması ile birlikte Yamanlar Mahallesi sınırları içerisinde kalan 7355/2 sokak üzerinden giriş yapılarak, Onur Mahallesi son durak olarak bilinen 7371 sokağa geçiş kolay bir şekilde gerçekleşecek.
Bölgede çalışma yapabilmek için iş makineleriyle servis yolu açıldı. Viyadükün bulunacağı bölgede zemin etüt çalışmaları için alınan numuneler teste gönderildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Yamanlar Mahallesi'nin bir bölümü ile Doğançay Mahallesi'nin tamamı Kuzey Çevre Yolu'na 5 dakika gibi kısa sürede çıkabilecek. Çalışma hem zaman hem de akaryakıttan tasarruf sağlayacak. Mevcut haliyle aynı mesafe yaklaşık 20 dakika sürüyor.

Haberin Devamı


ÇALIŞMALAR MEMNUNİYET YARATTI
Vatandaşlar, proje çalışmalarının sürdüğü viyadük projesini memnuniyetle karşıladı. Bölgede oturan vatandaşlar, "Çevre yoluna çıkmak için önce Yamanlar Mahallesi'ne oradan da Onur Mahallesi'nde geçiyoruz. Bu da vakit kaybının yanı sıra daha fazla yakıt tüketilmesine neden oluyor. Dere sebebiyle yaya olarak bile kullanamıyorduk. Bu köprü iki mahalleyi birleştirmekten de ötede bir proje olacak. Bayraklı Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi. Öte yandan İzmirlililer viyadük sayesinde Doğançay'da bulunan mezarlığa da kısa sürede ulaşabilecek.


"VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERDİK"
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, vatandaşların Yamanlar ve Doğançay'dan Onur Mahallesi'ne geçişlerde sıkıntı yaşadığını, viyadüğün tamamlanması ile birlikte bu problemin ortadan kalkacağını söyledi. Başkan Karabağ, "Vatandaşlardan gelen talebe kulak verdik ve projenin hayata geçmesi için çalışmalara başladık. Viyadüğün tamamlanması ile birlikte mahalleler arasındaki geçiş kolaylaşacak. Böylece hem zaman kaybının önüne geçilecek hem de yakıt tasarrufu sağlanacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!