Bayraklı'da Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıda Ramazan hazırlıkları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 10:49

Bayraklı Belediyesi Ramazan ayına kısa süre kala hazırlıklarını tamamladı. Ramazan ayı boyunca günde 2 bin 500 vatandaş için 5 ayrı noktada iftar çadırları kuruldu.

Haberin Devamı

Bayraklı'nın 23 mahallesi için Ramazan davulcuları seçilirken, 27-28 Temmuz tarihlerinde Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu Smyrna Meydanı ve Onur Mahallesi Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda “Benimle oynar mısın?” oyunuyla Bayraklılıların karşısına çıkacak.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Ramazan ayı boyunca Bayraklı Sevgi Yolu, Gümüşpala İmbat İlköğretim Okulu, 80. Yıl Metaş İlköğretim Okulu, Şehit Cesur İlköğretim Okulu ve Refik Şevket İnce Mahallesi top sahasına kurulacak iftar çadırlarında halkla beraber iftar yapacak. İftar çadırları günde 2 bin 500 kişiye yemek verecek. Karabağ, bu vesileyle bir nebze olsun dar gelirli ailelere iftar yemeği vermenin ve Ramazan ayını vatandaşlarla birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Bayraklılılar 27 ve 28 Temmuz tarihlerinde ise Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosunu ağırlayacak. Vatandaşlar “Benimle oynar mısın?” adlı oyunu 27 Temmuz tarihinde Onur Mahallesi Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda, 28 Temmuz tarihinde Smyrna Meydanı'nda izleme imkanı bulacak.
Bayraklı Belediyesi Ramazan ayı boyunca sahurda vatandaşları kaldıracak ramazan davulcularını düzenlenen yarışmayla seçti. Bayraklı Yüzme Havuzu Düğün Salonu'nda buluşan davulcular Zabıta Müdürü Gürsel Doğru'nun karşısına çıktı. Davulcular hünerlerini sergilerken mani söylemeyi de ihmal etmedi. Davulcular Bayraklı'nın 23 Mahallesinde görev yapacak.
Sosyal belediyeciliğin sözde değil, özde uyguladıklarına dikkat çeken Başkan Hasan Karabağ, “Bayraklı Belediyesi kurulduğu günden bu yana sosyal belediyeciliği aktif olarak uyguluyor. Ramazan etkinlikleri ve iftar çadırlarının yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımında bulunacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!