Bayraklı'da parke taşı reformu

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıda parke taşı reformu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 01:10

BAYRAKLI Belediyesi yol yenileme çalışmaları kapsamında Tepekule ve Çay Mahalle'de toplam 75 sokakta tamamen kilit parke taşı döşeme çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Çay Mahallesi 2122 sokaktan başlayan beton parke, bordür taşı, yol ve tretuvar düzenleme çalışmaları 2108/1 sokakta sona erecek parke çalışmaları kapsamında toplam 38 mahalleye yaklaşık 4 bin metrekare kilit parke döşenmiş olacak. Tepekule Mahallesi'nde 2083 sokaktan başlayan çalışmalar, 1643/36 sokak'a kadar devam edecek. Toplam 37 mahalleye yaklaşık 3 bin metre kare kilit parke döşenecek. Çalışmalar kapsamında Bayraklı sokakları yaklaşık 7 bin metrekarelik kilit parke ile yenilenecek.
Çalışmalar tamamlandığında sokakların görünümü de değişirken vatandaşlar daha rahat edecek. Kilitli parke taş altına uygulanan tabanla yağmur sularının sızması sağlanacak ve sokakta su birikmesinin önüne geçilecek. Özellikle kış aylarındaki bu sorun büyük ölçüde giderilmiş olacak.
Bayraklı'nın ihtiyaç duyulan her mahallesine kilit parke çalışması yapacaklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Eski görünümünden daha modern ve çağdaş görünüm kazanan sokaklarımız artık özellikle yağmur suyu birikintisi sorunu ile karşılaşmayacak. Daha önce yaptığımız yüz binlerce kilit parke döşediğimiz mahallelerde bunu gördük ve herkes çok memnun. İhtiyaçlar ve imkânlarımız dâhilinde bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!