Bayraklı'da hareketli saatler

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıda hareketli saatler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 11:20

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, bir kişinin birlikte yaşadığı kadını pompalı tüfekle rehin aldığı ihbarı üzerine özel harekat polislerinde katıldığı hareketlilik nefes kesti.

Haberin Devamı

Evde yokmuş gibi davranan şüpheli, harekete geçen polis ekiplerini fark edince birşey olmamış gibi kapıyı açtı, iddiayı reddetti. “Benim silahım yok” dediği av tüfeği, evin çatısına saklanmış halde bulunan şüpheli, gözaltına alındı.
Gümüşpala Semti 7080 Sokak 21 numarada oturan pazarcı 39 yaşındaki B.Ş.'nin çevreye ateş açtıktan sonra birlikte yaşadığı 46 yaşındaki F.K.'yı rehin aldığı yönünde, bugün saat 04.30 sıralarında, polis haber merkezine ihbar geldi. Bunun üzerine eve ekipler sevk edildi. Uzun süre kapı çalınmasına rağmen evden ses gelmemesi üzerine durum nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na bildirildi. Savcı'nın talimatıyla olay yerine Özel Harekat polisi sevk edildi.


HAZIRLIKLAR NEFES KESTİ
Bölgeye gelen uzman ekipler olası bir operasyon için hazırlıklarına başladı. Harekat planı oluşturan uzman ekipten, önlem amaçlı bir keskin nişancı, evi cepheden görecek şekilde bir binanın çatısına çıktı. Uzun namlulu silahları ve kalkanlarını alan diğer ekipler, evin etrafını çevirdi. Hazırlıklarını tamamlayan ekiplerin eve baskın düzenlemek için harekete geçeceği anda, B.Ş. kapıyı açtı. Yaklaşık 1 buçuk saat sonra girilebilen evde, rehine pozisyonunda olduğu ileri sürülen F.K. salonda otururken bulundu. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen B.Ş.'nin, “Benim silahım yok” demesi üzerine odalar tek tek arandı. Yapılan aramalara rağmen herhangi bir silah bulunamadı. İkinci kattaki evin çatısını kontrol eden ekipler, kiremitlerin arasına gizlenen pompalı tüfeği buldu. Gözaltına alınan B.Ş. ile ifadesine başvurulmak üzere F.K., Gümüşpala Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis merkezine götürülen B.Ş.'nin iddiaları burada da reddettiği öğrenildi. Rehin alındığı ileri sürülen F.K.'nın da ilk ifadesinde, olayın asılsız olduğunu kendisinin rehin alınmadığını söylediği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!