CHP kadın kollarından ağaçlara destek

Güncelleme Tarihi:

CHP kadın kollarından  ağaçlara destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:46

Torbalı-Kiraz Duble Yol Projesi kapsamında, Bayındır Arıkbaşı’nda yolun genişletilmesi ve kavşak yapımı için ağaçların kesilmemesi için mücadele eden köylülere CHP İzmir İl Kadın Kolları destek verdi.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Arıkbaşı’na giderek, kampanyaya imza attı. Yol genişletilirken bölgenin simgesi geline gelen asırlık çınarların kesilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Balcı, "Bir ağaç için projelerin değiştiği, hatta iptal edildiği ülkeler var. Ancak benim güzel ülkemdeki iktidarın zihniyeti, nasıl her yere AVM yaparız, tarım alanlarını nasıl imara açar beton binalar dikeriz zihniyetidir. Arıkbaşın’da da bu zihniyeti görüyoruz. Yani yine ağaçlar, doğa ve insanlar hiçe sayılmış. Oysaki küçük bir proje değişikliğiyle bu ağaçların kurtarılması, doğanın korunması ve Arıkbaşı halkının mutlu edilmesi mümkün. Üstelik bu yolu kullanan herkes için burası nefes alınabilecek, adeta cennetten bir parça gibi. Arıkbaşı halkının yanındayız ve bu ağaçların kesilmesine, asırlık çınarların yok edilmesine karşı her türlü mücadeleyi vermeye hazırız" dedi.

Açıklamanın ardından, CHP Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ağaçların kesilmemesi için imza vererek, bölge halkıyla sohbet etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!