Bayındır, Tahtacıları buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Bayındır, Tahtacıları buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 00:00

Bayındır İlçesi'ne bağlı Yakapınar Köyü, 3. Tahtacı Şenliği'ne ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Tahtacı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yakapınar Şubesi tarafından kültür merkezi ve cemevi önünde düzenlenen şenliğe İzmir, Manisa ve Aydın'dan yoğun katılım oldu. Şenliğe İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Kertiş, İl Genel Meclis Üyesi Şakir Mocu, siyasi parti temsilcileri ve Tahtacı Eğitim ve Kültür Derneği'nin Türkiye çapındaki şube başkanları katıldı. Yakapınar Şube Başkanı Yasemin Gacar'ın, diğer şube başkanlarını sahneye çağırarak tanıtımından sonra şenliğe katılanlar hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı coşkulu bir şekilde söyledi.

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, yaptığı konuşmada, “Alevilerin Tahtacı boyunun kültürünü yaşatmaya çalıştıkları için alevi dedelerine ve derneğe teşekkür ederiz. Tahtacı kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması için bun şenliğin düzenlenmesi çok önemlidir” dedi. Bayındır doğumlu olan İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk da, Yakapınar'da bulunmasının kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi. İlkokulu Yakapınar'dan gelenlerle beraber okuduğunu kaydeden Totuk, “Bu nedenle Yakapınar Köyü'ne her geldiğimde ayrı bir mutluluk hissetmekteyim. Tarihin derinliklerinden gelen Türk kültürünün yaşatılması konusunda Tahtacı derneklerinin yöneticilerini içtenlikle kutluyorum. Bugün bize, birlik ve beraberlik gereklidir. Mustafa Kemal Atatürk bilimsel ve akılcı düşünceyi Türk eğitim sistemine egemen kılarak, ülkemize aydınlanma ortamını getirdiğinde cumhuriyet kültürünün dayanağının dil ve kültür birliğinin olmasını arzu etti. Bu doğrultuda çağdaş Türk kültürü ve dil birliği temel dayanağımız olmuştur. Tahtacı kültürü cumhuriyet kültürünü en fazla özümseyen kültürdür. Cumhuriyetin temel kültürlerinin en başında tahtacı kültürü yer almıştır” dedi. Vali Yardımcısı Ardahan Totuk'a Tahtacı Eğitim Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Çankır, katılım belgesi ve çiçek takdiminde bulundu.

Haberin Devamı

Semah grubunun gösterisinin ardından Ümran Yeniay yönetimindeki Yakapınar Köy çocuklarından oluşan koro seslendirdikleri şarkılarla izleyicilerden tam not aldı. Tahtacılar arasında sevilen grup olan Tahtacı Üçlüsü söylediği türkülerle geceye katılanları büyüledi. Şenliğin son konuğu ise Mersin'in Mut İlçesinden Hasan Şahin oldu. Şahin, yaklaşık iki saat boyunca birbirinden güzel türküleri seslendirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!