Başvuru alıp vazgeçtiler

Güncelleme Tarihi:

Başvuru alıp vazgeçtiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 20:38

Haberin Devamı

Zihinsel engelliler öğretmen açığını kapatmak için internetten açılacağı duyurulan kursa başvurular toplandıktan sonra hiçbir açıklama yapılmadan kaldırılması tepki topladı.

izmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeterli sayıda zihinsel engelliler öğretmeni bulunmaması nedeniyle, isteyen sınıf öğretmenlerini sertifakalandırarak bu çocukların öğrenim gördüğü okullara görevlendirmeyi planladı. Bu doğrultuda internet üzerinden 31 Ocak - 25 Şubat 2011 tarihleri arasında kurs açılacağı duyuruldu. 150 kontenjanlı kursa başvurular da internet üzerinden yapıldı. Öğretmenlerin başvuruları önce okul, ardından ilçe, ardından da il milli eğitim müdürlüğünce onaylandı. Başvurularda il onayının 31 Ocak’ta sona ereceği bildirilirken, 90’a yakın sınıf öğretmeninin onay aldığı belirtildi. Zihinsel engelli öğrencilere öğretmenlik yapmak isteyen sınıf öğretmenleri kursun açılmasını beklerken, aniden web sitesindeki duyuru, başvuru sayfaları kaldırıldı. Öğretmenler tepkiliBüyük şaşkınlık yaşayan kursiyer öğretmenler, “Bu öğretmenlere yapılan bir saygısızlıktır. Hem başvuru alacaksın, hem kurs tarihini ilan edeceksin, hem de hiçbir şey olmamış gibi ortadan kaybolacaksın, olmaz böyle şey. Madem kursu açmaktan vazgeçtiler, bunu da bir zahmet sitede yayınlasalardı, biz de ne olup bittiğini öğrenseydik. Maalesef bir ciddiyetsizlikle karşı karşıyayız” diye dert yandı.

YAZA ERTELENDİ

Haberin Devamı

Öte yandan yetkililer kursu iptal etmeyip, 12 Haziran sonrasına ertelediklerini söyledi. 28 Ocak- 14 Şubat arasında sömerste tatilinden sonra öğretmenlerin 11 gün daha dersler sürerken kursta olmaları gerektiğini belirten yetkililer, “Depodaki fazla sınıf öğretmenlerine çeşitli görevler verildi, o nedenle boşta öğretmen yok. Bu kursa katılacak sınıf öğretmenlerinin dersleri boş geçecekti, o nedenle öğretim yılı bittikten sonra yapılacak, bir erteleme sözkonusu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!