Basketbol Uşak’a lig atlatacak

Güncelleme Tarihi:

Basketbol Uşak’a lig atlatacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 01:17

Yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan Uşak’taki basketbol kulübü, tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen kentin spor alanındaki makus talihini yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

BİR kent düşünün ki bugüne kadar sporun herhangi dalında ulusal başarıya imza atamasın. Sporun en bildik ve taraftar toplayan dalı futbolda bile takımı amatör kümede top koştursun.
Ama tüm bu olumsuz gidişe biri ‘Dur’ dedi. Kim mi? Geçen sezonki adıyla mackolik.com Uşak Üniversitesi Basketbol Takımı...
Büyük bir mucizeye imza atan takım, Beko Basketbol Ligi’ne adını yazdırmayı başardı. Uşak’ın spor alanındaki kaderini değiştirdi. Olay aslında tam bir peri masalı...
Temeli 2003’te atılan takımın ilk adı Emniyetspor. Takım 15 kez adını değiştirmiş, kimi zaman kapanmış, sonra yeniden açılmış. Tesis yetersizliği, maddi imkansızlıklar nedeniyle çok sıkıntılı günler geçirmiş.
Ama hem 12 dev adam, hem yöneticiler, hem de takımı 12 yıldır çalıştıran koç Ozan Bulkaz, zaman zaman umutsuzluğa kapılsa da, sonunda kentin kaderini değiştirecek o mucizeye imza attı. Beko Basketbol Ligi’nde yeni adıyla mücadele edecek olan Uşak Sportif, şimdi de kente lig atlatmak için üçlükleri atacak.

Haberin Devamı

Basketbol Uşak’a lig atlatacak

Namağlup lig atladı ama kapandı
Başarının fitilini aslında 2003’te, halen Uşak Sportif’in mevcut başkanı Serdar Sağıroğlu ateşler. O yıllarda Çankaya Üniversitesi’nde ekonomi okuyan Sağıroğlu, iki arkadaşı ve antrenör Ozan Bulkaz’la “Uşak’ın bölgesel ligde mücadele edecek bir basketbol takımı olsun” fikrinden hareketle Emniyetspor’u kurar. Zamanla kadro güçlendirilir ve takım 2003-2004 sezonunda namağlup ünvanıyla 2. Lig’e çıkar. Öykünün devamını Sağıroğlu, şöyle anlatıyor:
“2. Lig’e çıkmamızla birlikte kentin bütün ileri gelenleri bizi ayakta alkışladı ve ‘Yürüyün arkanızdayız’ dedi. Biz de onlara güvenerek bir dizi transferler yaptık. Kadroyu güçlendirdik. Daha sonra, finansal destek için bize söz verenlerin kapısını çaldık. Ama bu kez, katkı sağlayamayacaklarını söylediler. Moralimiz bozuldu. Tekrar kapılarını çaldık, yine sonuç alamadık. ‘Uşakspor’la birleşin’ dediler. Onlara gittik, ama sonuçta karmaşık bir yapı oluştu. Bir hazırlık maçı dönüşü bütün eşyalarımızı kapının önünde bulduk. Ben tekrar kapıları çalınca ‘başının çaresine bak’ dendi. Ben de o zaman kulübü kapataca-ğımı söyledim ve kapattık. Bir sürü sıkıntı yaşadık. Basketboldan soğudum. Benden bir yıl sonra takım Uşak Belediyespor olarak tekrar kuruldu. Ben o oluşumun içinde yer almadım. Zaman zaman yönetimlerde yer alsam da bir süre uzak durdum. Ama 2012-2013 sezonunda yönetimde olmamama rağmen yine destek vermeye başladım. Ve ardından büyük başarı geldi.”

Haberin Devamı

Basketbol Uşak’a lig atlatacak

Sürdürülebilir başarı

“Eski yanlışlıklar tekrarlanmasın” deyip yeniden başkan olan Serdar Sağıroğlu, 3 yıllık görev sürecinde izleyecekleri yol haritasını şöyle aktardı:
“Uşak’ta bir kulüp kültürü yok. Bunu oturtmaya çalışacağız. Kulübe gelir getirecek çalışmalar yapacağız. Bir bina kazandırmak, otobüs almak için çaba sarf edeceğiz. Altyapıya yatırım yapacağız. Bugün verimli bir şirket nasıl çalışıyorsa, biz de aynı mantıkla çalışmalarımıza yön vereceğiz. Önümüzdeki 3 yıllık görev süresince sloganımız ‘sürdürülebilir başarı’. Bunun için çalışacağız. Kentte, ‘Küçük olsun benim olsun’ zihniyeti hakim. Biz sportif başarıyla birlikte kente yeni soluk kazandırmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Basketbol Uşak’a lig atlatacak

8 YENİ İSİM KATILDI

Transferler hakkında da bilgi veren Sağıroğlu, takıma bu sezon 8 yeni ismin geldiğini belirterek, “3 yabancı, 5 de yerli oyuncu aldık. Geçen sezondan biri yabancı 4 sporcumuzu koruduk. Böylece yeni sezonda 4 yabancı 8 de yerli oyuncuyla mücadele edeceğiz. Türk Telekom’dan Miha Zupan’ı transfer ettik. İsrail Ligi’nden Hapoel Elat’tan Eli Holman ve Fransız liginin şampiyonu olan JSF Nanterre’nin gardı Chris Warren diğer yabancı transferlerimiz. Türk Telekom’dan gelen Alper Saruhan yine önemli transferlerimiz arasında yer alıyor” dedi.

ÖNCELİK KALICI OLMAK

Bu sezon için ligde kalıcı olmanın ilk hedeflerinin olduğunu belirten Sağıroğlu, “3 yıl sonra ise play-off’ta bir noktaya gelmeyi amaçlıyoruz. Belki 15 yıl hiç şampiyon olmayacağız ama düşmemek için oynamayacağız. İlk 5’te yer alalım istiyoruz. Model olarak da kendimize İtalyan Siena’yı belirledik. Onlar da İtalya’da ligi genelde ilk 5’te tamamlıyor ve her sene Euro League’e gidiyor. Onlar gibi olmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

UŞAK’I YENİDEN UÇURACAK

Ege’de İzmir ve Manisa’nın dışında Beko Basketbol Ligi’ne çıkma başarısı gösteren başka kent bulunmadığına dikkat çeken Sağıroğlu, ekledi: “Bu önemli bir başarı. Çevremizdeki kentlerin hiçbirinde basketbol anlamında böyle bir başarı yok. Dolayısıyla basketbol Uşak’ın kaderini değiştirecek. Uşak’a lig atlatacak. Kentteki havalimanının tekrar açılmasından tutun da birçok konuda canlılık getirecek.”

Basketbol Uşak’a lig atlatacak

PERİ MASALININ KAHRAMANI

Uşak Sportif’in bugün elde ettiği başarının en önemli mimarlarından biri de hiç şüphesiz antrenör Ozan Bulkaz... Bulkaz, takımın Emniyetspor olarak kurulduğu 2003’ten bu yana koç olarak görev yapıyor. Uşaklı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Akademisi mezunu Ozan Bulkaz, takımın elde ettiği başarıyı şöyle değerlendirdi: “Uzun süredir 2. Lig’de mücadele ediyorduk. Kimi zaman play- off oynadık, kimi zaman düşmemeyi, kimi zaman zirveyi zorladık. 2012-2013 sezonunda ise büyük başarıya imza atarak Beko Basketbol Ligi’ne yükseldik. Peri masalı gibi oldu. Çok zor bir işi küçük bir bütçeyle kurulan takımla başardık.”

Haberin Devamı

Basketbol Uşak’a lig atlatacak

Bu ligin rengi olacağız

Hem bütçesel hem de oyuncu kalitesi anlamında Avrupa’nın en iyi liglerinden biri olarak gösterilen Beko’daki hedeflerini de paylaşan Bulkaz, ligin çok kaliteli olmasının kendilerini sadece heyecanlandırdığını dile getirdi.
Bugüne kadar kendi basketbollarını yarattıklarını ifade eden Bulkaz, “Bu basketbolla bir yere geldik. Şimdi de bununla yolumuza devam edeceğiz. Bu ligin rengi olacağız. Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Eleme Grubu’nda iyi bir kura çektik. Beşiktaş, Galatasaray ve Aliağa Petkim’le eşleştik. Burada önemli bir başarıya imza atmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!