Başkandan gençlerle çimde konser keyfi

Güncelleme Tarihi:

Başkandan gençlerle çimde konser keyfi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:14

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 82. İzmir Enternasyonal Fuarı ziyareti renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Yoğun programı içinde 5 saatini Fuar’a ayıran Başkan Kocaoğlu, gençlerle birlikte çimlerin üzerinde konser dinlemeyi de ihmal etmedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki 5 saatlik turu boyunca hem stantları gezdi hem de Fuar’ın onur konuklarına “İzmir’e hoş geldiniz” ziyaretinde bulundu. Tur sırasında vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı ile fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Başkan Kocaoğlu’nun fuarın “partner ülke”si Sri Lanka’yı ziyareti sırasında da renkli görüntüler ortaya çıktı. Yerel kostümler giymiş Sri Lankalı sanatçılar tarafından karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Sri Lanka Yatırım Destekleme Bakanı Faizer Mustapha, Libya Planlama ve Altyapıdan Sorumlu Bakan Yardımcısı Ebubekir Ömer El – Gavi ve Gabon Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler El Sanatları Danışmanı Julie Nguimbi ile bir araya gelerek sohbet etti. Sohbet sırasında Sri Lanka Büyükelçisi Bharathi Davina Wijerante, konuklarına özel çay servisi yaptı. Neşeli ve samimi bir havada geçen sohbette yabancı delegasyon fuara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nı her sene daha da büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Başkandan gençlerle çimde konser keyfi

Sri Lanka’nın ardından, Filistin Kültür haftası nedeniyle 3 No’lu Hol önündeki Filistin standını ziyaret eden Başkan Kocaoğlu’na Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf tarafından özel işlemeli tabak hediye edildi.

Çimlerde konser keyfi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Sanat’ın bahçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Özgür Mikrofon Söyleşileri”ne katılarak Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün’ü dinledi. Söyleşinin ardından Hakan Aygün’e plaket sunan Başkan Kocaoğlu, “Onur Konuğu İl” Sinop’un stantını ziyaret ederek fuara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuar turu sırasında vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören “Atlı gezinti parkuru”na uğrayarak atları sevmeyi de ihmal etmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, daha sonra gençlerle birlikte çimlere oturarak Bülent Ortaçgil konserini dinledi ve şarkılara eşlik etti.

Haberin Devamı

Başkandan gençlerle çimde konser keyfi

Başkan’dan “barış güvercini”
Başkan Kocaoğlu’nun son durağı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Eylül “Dünya Barış Günü” nedeniyle düzenlenen Kardeş Türküler konseri oldu. Gündoğdu Meydanı’ndaki konseri izleyen ve grup üyeleriyle birlikte barış güvercini uçuran Başkan Kocaoğlu, savaşsız bir dünya diledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bölgemizde ve yakın çevremizde savaş var, terör var, gözyaşı var. Türkiye’de barışı 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hep birlikte kuracaktır” dedi. Kardeş Türküler grup üyeleri de Başkan Aziz Kocaoğlu’nun “barış” çağrısına katılarak “Türkiye’deki bütün dilleri çok kültürlü sahiplendiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Memleketimiz sahnemiz gibi olsa bir şey kalmayacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!