Başkan da çöpten bıktı

Güncelleme Tarihi:

Başkan da çöpten bıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 00:00

Muğla Ula’ya bağlı ve 2011’de ‘Sakin Şehir’ unvanı alan Akyaka’da çöp ve moloz sorununa dikkat çekmek için yaklaşık 200 kişilik grup eylem yaptı.

Haberin Devamı


MUĞLA Ula’ya bağlı ve 2011’de ‘Sakin Şehir’ ilan edilen Akyaka’da çöp ve moloz sorunu yaşanıyor. Kendilerine ‘Akyaka Yerel Yönetim Platformu’ adını veren, aralarında yabancıların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, soruna dikkat çekmek için, çeşitle dövizlerle ve sloganlarla belediyeeye kadar yürüdü. Çevreciler yanlarında getirdikleri çöpleri belediye önüne bıraktı.

Başkan da çöpten bıktı

Hemen temizlensin

Platformun sözcüsü Alparslan Aydın, 2010’dan bu yana çöp sorunu yaşandığın bildirdi. Çöpler düzenli alınmadığı için büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Aydın, şunları söyledi:
“Akyaka beldesinin girişinden kale arkasına yeni açılan yola çöp ve moloz döküldü. Sakin kent unvanı olan beldemiz çöp kent oldu. Belediye yetkililerine sürekli dilekçe yazarak sıkıntılarımızı bildirdik. Bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz. Yol açmak gerekçesiyle ormana dökülen çöp ve molozlar derhal temizlensin. Sorumlulardan hesap sorulsun.”

Haberin Devamı

Başkan da çöpten bıktı

Kaynaklarımız yetersiz

Kendisini protesto yürüyüşüne katılan CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Çalca, beldede çöp sorunu olduğunu ancak maddi yetersizlik nedeniyle bunu çözemediklerini söyledi. Çalca, “Beldemize günübirlik ziyaretçi geliyor. 3 bin olyan nüfus, bir günde 15 bine çıkıyor. Bıraktıkları çöp ve atıkları temizlemek için maddi kaynaklarımız yeterli değil. Bu sorunun çözülmesi için yürüyüşe katıldım” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!