Başından vurulan liseli yaşam savaşı veriyor

Güncelleme Tarihi:

Başından vurulan liseli yaşam savaşı veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 01:15

İZMİR'in Konak İlçesi'nde hava almak için evden çıkıp, arkadaşlık ettiği 25 yaşındaki İ.Ç. ile 26 yaşındaki N.S.'nin yanına giden 18 yaşındaki İzzettin Üzel, İ.Ç.'nin elindeki tabancanın bir anda ateş alması sonucu başından yaralandı. Gözaltına alınan İ.Ç. ile N.S., sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı. Başarılı bir öğrenci olan Üzel'in eniştesi 28 yaşındaki Mehmet Irmak, "Olayın tam anlamıyla aydınlatılmasını istiyoruz. O tabanca nasıl patlayıp da mermi ensesinden giriyor, bunları bilmek istiyoruz. Okulunda da başarılı bir öğrenci, ben bu olayın bir kaza olduğuna da inanmıyorum" dedi.

Haberin Devamı



Olay, Pazaryeri Mahallesi 952 Sokak'ta geçen cumartesi akşamı meydana geldi. Nevvar Salih İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kuaförlük Bölümü son sınıf öğrencisi İzzettin Üzel, geçen cumartesi günü evden çıktı. Üzel sokakta, arkadaşları İ.Ç. ve N.S. ile karşılaştı. İddiaya göre, İ.Ç., yeni aldığı tabancayı arkadaşlarına göstermek istedi. Tabancanın şarjörünü takmak isteyen İ.Ç.'nin elindeki silah biranda ateş aldı ve kurşun Üzel'in ensesinden girip kafatasına saplandı. Ağır yaralanan liseli genç, ambulansla Basmane Semti'ndeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Üzel'in durumunun ağır olduğu bildirildi. Bu arada polis tarafından gözaltına alınan İ.Ç. ile N.S., işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı


AİLESİ İSYAN ETTİ
Üç çocuklu ailenin tek erkek çocuğu ve futbol aşığı olan İzzettin Üzel'in eniştesi Mehmet Irmak, iki şüphelinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Enişte Irmak, şöyle dedi:
"Eşimin henüz 18 yaşında olan kardeşi İzzettin Üzel, geçen cumartesi günü hava almak için evden çıktığında, sokakta iki arkadaşıyla karşılaşmış, onların elinde de tabanca varmış. Arkadaşlarından biri tabancayla oynarken, bir anda ateş almış ve mermi İzzettin'in ensesinden girmiş. Biz hastanede uğraşırken, polis iki kişiyi yakalamış ve adliyeye sevk etmiş. Ancak iki kişi orada serbest bırakılmış. Gerekçe ise ailenin şikayetçi olmaması. Biz hastanedeyiz, İzzettin'in hayati tehlikesi de sürüyor, yaşamasının mucize olduğu söyleniyor. Geçen cuma günü karnesiyle birlikte takdir aldı. Futbol dışında başka bir şeyle ilgilenmez. Okulu ve evinden başka da bir yere gitmez. Biz ailesi olarak, olayın tam anlamıyla aydınlatılmasını istiyoruz. O tabanca nasıl patlayıp da mermi ensesinden giriyor, bunları bilmek istiyoruz. Okulunda da başarılı bir öğrenci, ben bu olayın bir kaza olduğuna da inanmıyorum."
Üzel'in yaralandığını öğrenen sınıf arkadaşları hastaneye koştu. Hastane önünde 5 günden bu yana bekleyen ailesi ve arkadaşları, yaşam savaşı veren Üzel'in sağlığına kavuşması için dua ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!