Başbakan’a sanayiciden yerli ürünler desteği

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’a sanayiciden yerli ürünler desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak mal alımlarında Türkiye’de üretilen ürünlerin tercih edilmesi yönündeki genelgesi, mobilya sektöründe yankı buldu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilecek mal alımlarına ilişkin uygulamalarda öncelikli olarak Türkiye’de üretilen ürünlerin tercih edilmesi gerektiği ve yöneticilerin bu konuda gereken duyarlılığı göstermelerini isteyen genelgesi, mobilya sektöründe de en üst düzeyde destek gördü. TOBB Türkiye Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, açıklamanın diğer sektörler gibi mobilya sektörünü de sevindirdiğini ifade ederek, “Kalitede dünyadan eksiğimiz yok, mecbur değilsek yerli ürün kullanalım” çağrısı yaptı. Doğan, tasarruf ve rekabet ilkelerine uygun hareket edilmesi kaydıyla, Türkiye ihtiyaçlarının yerli ürünlerden karşılanmasının ekonomi için çok daha yararlı olacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın genelgesinin çok doğru bir yönlendirme olduğunu ifade eden Doğan, “Türk mobilya sektörü olarak 2010 yılında perakende anlamında iç pazarda yüzde 8, dış pazarda yüzde 20 büyüme sağladık. Bu orandan da görebileceğimiz gibi sektörümüzün her geçen gün hacmi artıyor. Bunun yanında, son yıllarda tasarım ve ürün geliştirmeye her yıl ciddi miktarda yatırımlar yapıyoruz. Hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında daha güçlü bir şekilde yer alabilmek için global tasarımlar yaratıyoruz. Bu ürün ve tasarımlarımızla İtalyan ve Alman mobilya sektöründe takdir toplayarak, söz sahibi olduk. Bu bilinçle hareket ederek ihtiyaç halinde ürün alımlarını yerli firmalardan gerçekleştirmenin, ülkemizi ve sektörü daha ileriye taşıyıp, daha güçlü kılmak adına çok önemli yararlar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!