Banka soyguncusu, durdurduğu araçla kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Banka soyguncusu, durdurduğu araçla kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 14:33

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, pompalı tüfekle girdiği bir banka şubesinden yaklaşık 35 bin lira parayı gaspeden soyguncu, silah zoruyla durdurduğu bir araca binerek kaçtı. Kısa sürede yakalanan ve adının B.C. olduğu belirlenen soyguncunun bankadan çıktıktan sonra aracı durdurup gaspetmesi, çevredeki vatandaşlardan biri tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Haberin Devamı

Bugün saat 11.45’de Pınarbaşı semti Kemalpaşa Caddesi’ndeki bir banka şubesine gelen siyah giyimli, elinde pompalı tüfek bulunan bir erkek, içeri girdi. Görevlileri silah zoruyla etkisiz hale getiren soyguncu, elindeki siyah renkli çantaya doldurttuğu yaklaşık 35 bin lirayı alarak hızla dışarı çıktı. Pompalı tüfekle caddeden geçen araçları durdurmaya çalıştı. Soyguncu, önüne doğru hamle yaptığı beyaz renkli bir hafif ticari aracı durdurdu. Yan koltukta oturan kişiyi indirip araca binen soyguncu, sürücü H.B.’yi tehdit ederek ilerlemesini istedi. Birkaç kilometre ileride sürücüden durmasını isteyen soyguncu, araçtan inip kaçmaya başladı. Harekete geçen polis ekipleri, adının B.C. olduğu belirlenen soyguncuyu kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ARACI GASP ETMESİ KAMERADA

Banka şubesinden soygun yapan siyah giysili erkeğin, elindeki silah ve çantayla caddeye çıkıp, hafif ticari aracı durdurması, sağ ön koltuktaki kişiyi indirip kendisinin binmesi ve uzaklaşması, çevredeki vatandaşlardan biri tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Haberin Devamı


10 DAKİKA SONRA YAKALANDI

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis, zanlıyı olaydan yaklaşık 10 dakika sonra yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, gasp ettiği araçtan inip üzerindeki kıyafetleri çıkarttıktan sonra beyaz tişört giyen zanlıyı, Mevlana semti girişinde gözaltına aldı. Yunus timlerinin yakaladığı 37 yaşındaki B.C. (Bülent Canşi) Işıkkent Polis Merkezi’ne getirildi. Zanlının kıyafetleriyle pompalı tüfeği çöp konteynerine attığı tespit edildi.

KREDİ KARTI BORCU YÜZÜNDEN SOYGUN YAPTI

Yapılan aramada, bu malzemeler de bulundu. Bankanın güvenlik görevlisinden gasp ettiği tabanca ve aldığı para da ele geçirildi. Zanlının daha önce suç kaydının olmadığı, kredi kartı borçları nedeniyle böyle bir yola başvurduğu anlaşıldı. Şüpheli B.C. sorgulanmak üzere Gasp Büro Amirliği’ne götürüldü. Soyguncunun araç gaspedip kaçma anını görenlerden Adem Çobanoğlu (36), "Her şey bir anda oldu. Elinde pompalı tüfekle çıkan kişi yoldan geçen araçlara silahı doğrultup durdurmak istedi. Az kalsın eziliyordu. Daha sonra durdurduğu araçtaki bir kişiyi indirip sürücüyü rehin alarak kaçtı. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım" dedi.

UZUNKAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Bu arada, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya telsizden, "Bankada yaşanan olayın ardından ekiplerin hızla sevk edilmesi ve zanlının çok kısa sürede yakalanmasında görev alan tüm arkadaşlarımın gözlerinden öpüyorum. Teşekkür ederim" anonsu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!