Balyoz eserleri

Güncelleme Tarihi:

Balyoz eserleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 01:04

ÇANAKKALE’de 51’nci Uluslararası Troia Festivali kapsamında, Balyoz Davası’nda tutuklanan 14 askerin cezaevinde yaptığı resim, ebru ve ahşap oyma çalışmaları ‘Özgür Eserler’ adıyla, Belediye Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’ndeki sergileniyor.

Haberin Devamı

Sergide cezaevine konulan muvazzaf ve emekli subaylar Mehmet Aygün, Ergün Balaban, Önder Çelebi, Ahmet Dikmen, Mücahit Erakyol, Faruk Erdoğan, Haldun Ermin, Güven Ertaş, Derya Günergin, Mehmet Örgen, İkrami Özturan, Atilla Kaya, İlker Nerat ve Kemalettin Yakar’ın yaptığı 35 resim, 50 ebru ve ahşap oyma beğeniye sunuldu. Sergi 16 Ağustos’a kadar gezilebilecek.
Özellikle vurgulandı
Sergiyi eşi Hale Gökhan’la gezen Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, sergide özgürlük kavramının özellikle vurgulandığını bildirdi, şunları söyledi:
“Eziyetler çekmiş, yaşam hakları ve özgürlükleri ellerinden alınmış insanlara karşı borcumuzu simgesel olarak yerine getirmek istedik. Onlar nöbet kulübelerinden aramıza döndü. Ama bir gün mutlaka o nöbet kulübelerine bunu yapanlar da nöbet tutmaya gidecektir. Yapanın yanına kar kaldığı görülmemiştir. Zalimlerin, faşistlerin, eziyet edenlerin yanına kalmadığı tarih boyunca görülmüştür. Her şeye rağmen biz kimseye haksızlık yapılmamasını diliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!