Balkanlar için sağlık turizmi

Güncelleme Tarihi:

Balkanlar için sağlık turizmi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 11:35

İZMİR’de, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) ev sahipliğinde Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) tarafından "Osmanlı zamanında Balkanlar’da sağlık hizmeti" konulu konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

Konferansa konuk olan Uluslararası Balkan Sağlık ve Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Öngel, sağlık turizminin Türkiye’de yeni gelişmeye başladığını ve bakanlığın da buna büyük önem verdiğini belirterek, "Sağlık turizmi dediğimiz zaman, medikal sağlığın yanında termal sağlık da giriyor. Oradan buraya insanların turizm amaçlı getirilmeleri de bunun kapsamına giriyor. Sağlık Bakanlığı ile Başbakanlıkla yaptığımız görüşmelerin sonunda öncelikli olarak önümüzdeki aylarda projeyi sunmaya hazırlanıyoruz. Balkanlarda yaşayan down sendromlu, otistik çocuklarına yönelik ülkemizdeki sağlık tedavilerinin ve sağlık merkezlerinin tanıtılmasına yönelik bir çalışmamız var" dedi.

Prof. Dr. Mümtaz Mazıcıoğlu’nun da konuşmacı olduğu konferansta bilgi veren Prof. Dr. Öngel, projenin çok detaylı olduğunu, yurtdışından buraya hasta getirilmesi, maddi durumu iyi olsun ya da olmasın bunların sağlık hizmetlerinin karşılanması, farklı sigortalarda anlaşmalar yapılmasının söz konusu olacağını, dernek olarak bu alanda çalışacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, Balkanlar’da işbirliğinin her alana yayılması gerektiğine dikkat çekerek, "Balkan ülkeleriyle yapılan işbirliğinde kaybeden kimse olmaz. Ticaretten sanata, turizmden sağlığa her alanda yapılacak çalışmalara dernek olarak destek veriyoruz. İzmir’in sağlık turizminin tanıtımı için de elimizden geleni yapmaktan kaçınmayız" diye konuştu.

ULUBALDEF Başkanı Ekrem Selimler de bir süre önce kurulan Uluslararası Balkan Sağlık ve Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği’nin artık federasyon çatısı altında hizmetlerine devam edeceğini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!