Balıkesir Valisi Turhan göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Valisi Turhan göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 15:36

Balıkesir’in 43. valisi Ahmet Turhan görevine başlarken, insan odaklı bir yönetim anlayışını hedeflediğini söyledi.

Haberin Devamı

Bir süre önce çıkan valiler kararnamesiyle Batman’dan Balıkesir’e atanan Ahmet Turhan bugün saat 13.30’da resmi törenle karşılandı. Vali Vekili Nusret Şahin, Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri yeni valiyi karşıladı. Makamına geçtikten sonra basına kısa açıklamalarda bulunan Vali Turhan, “Bu yüce makamdan Balıkesir halkına hizmet etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. İnsan odaklı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Hukuk kuralları çerçevesinde adaletli, eşit, insan haklarına saygılı bir idareciliğimiz söz konusu olacak. Her şeyden önce devletin kamu hizmetinin her kurumu ile vatandaşa en üst seviyede, kaliteli ulaşmasını esas alacağız. Tabii ki Balıkesir çok önemli bir il. Bunun farkındayız. Mevcut potansiyeli, idaresiyle, siyasetiyle, yerel yönetimleriyle, basınıyla yerel dinamiklerle Balıkesir’i harekete geçirip, çok daha iyi bir noktaya getirme çabası içinde olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Önceliği eğitime ve akabinde istihdama vereceklerini kaydeden Turhan, “Balıkesir tarım ve hayvancılık da önemli bir noktada. Bunun daha da yukarılara çıkması için çalışacağız ve turizm.. Balıkesir turizm açısından da önemli bir potansiyele sahip. Belki dünyanın sayılı yerlerinden biri. Bu potansiyeli gereği gibi kullanmaya çalışacağız” dedi. Turhan son dört yıldır tatillerini Balıkesir'de geçirdiğini de sözlerine ekledi.

Balıkesir’in yeni valisi Ahmet Turhan 1966’da Yozgat’ın Yerköy ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Turhan, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kısa süre avukatlık ve iki yıl hakim adaylığı yaptıktan sonra 1990 yılında mülki amirliğe geçti. Sırasıyla Bursa-Keles, Diyarbakır-Hani, Samsun-Tekkeköy, Mardin-Midyat, Kayseri-Yahyalı, Konya-Çumra, Kayseri-Develi kaymakamlıklarında bulundu. 11 Haziran 2009’da Batman Valiliği’ne atanan Turhan evli, üç çocuk sahibi ve İngilizce biliyor. Balıkesir Turhan’ın ikinci valilik deneyimi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!