Bakıcı annelerin eğitimi CBÜ'den

Güncelleme Tarihi:

Bakıcı annelerin eğitimi CBÜden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 10:20

MANİSA'da, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evleri, Sevgi Evleri ve Bakım Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocuklara bakıcı annelik yapan 60'a yakın personeli eğitecek.

Haberin Devamı



Celal Bayar Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen törende, Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, işbirliği protokolünü, CBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Uzun Araz ile eğitimi düzenleyecek olan öğretim üyelerinin katılımıyla imzaladı. Protokol çerçevesinde, Çocuk Evleri, Sevgi Evleri ve Bakım Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocuklara bakıcı annelik yapan personele, “Çocuk, ergen gelişimi ve bakımı” konusunda, öğretim üyeleri tarafından hizmet içi eğitim verilecek.
Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin koordinatörlüğündeki eğitimler, CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı, Salihli MYO Çocuk Gelişimi Bölümü ve Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda verilecek. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, marka şehir olma yolundaki Manisa'da farkındalıklar yaratmak için üniversitenin bilgi ve birikimiyle her türlü işbirliğinde aktif rol oynayacaklarını ayrıca toplumsal sorumluluk projelerine de her türlü desteği vereceklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Araz, projeyi önemsediklerini, toplumun her kesiminin, söz konusu çocuklar ve işi çok zor olan bakıcı anneler konusunda duyarlı olmaları gerektiğini dile getirip her türlü desteğe açık olduklarını ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!