Bakanlar Kurulu’na 60 yaş kartı önerisi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar Kurulu’na 60 yaş kartı önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2012 00:00

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nde CHP Grubu, Sayıştay görüşü üzerine ay sonunda kaldırılacak olan 60 yaş ve üzerindekilerin toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanması uygulamasıyla ilgili öneri getirdi.

Haberin Devamı

Ücretsiz ve indirimli tarifeden yararlanacakları belirleme yetkisinin Bakanlar Kurulu’nda olduğuna dikkat çeken CHP Grubu, “Bakanlar Kurulu tarafından 60 yaş ve üzeri kişilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli yararlanmasına ilişkin karar alınması temennisinde bulunulmasını” istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, “Büyükşehir, Sayıştay görüşüne uymak zorunda değildir. Her Sayıştay raporu hüküm olsaydı, dışarıda bir tane siyasi kişi bulunmazdı. Bu sorumluluktan kaçmaktır” dedi.

İzmir’in gerçekleri

CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan ise, “Burası İzmir. Büyükşehir Belediyesi’nin tutuklu Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç’e 16 tane Sayıştay’ın sorgusundan soru yöneltildi. Türkiye Cumhuriyeti’nde 3 bine yakın belediye var. İlama bağlanmayan Sayıştay raporlarının özel yetkili mahkemeler aracılığıyla sorulduğu tek kent İzmir” dedi. Tartışmaların ardından CHP ve MHP önergeye olumlu oy kullandı. AK Parti Grubu ise olumsuz oy kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise meclis sonrasında, “Umuyoruz ki Bakanlar Kurulu da gerekli değerlendirme ve düzenlemeyi yapar. Bizim aldığımız meclis kararı tavsiye niteliğindedir. Bu kararla diğer belediyelerde rahatlayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!