Bakan Eroğlu’na işçi protestosu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu’na işçi protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 00:00

Manisa’da fidan dikim törenine katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na, kapatılan Saruhanlı TEKEL Deposu işçileri tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa’ya geldi, Vali Celalettin Güvenç’i ziyaret etti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isteğiyle karayollarının çevresini ağaçlandıracaklarını söyledi, ilk olarak Manisa- Saruhanlı arasından başlandığını belirtti.
Manisa’daki çalışmalara değinen Eroğlu, İzmir’e 59 milyon metreküp içme suyu verecek Gördes Barajı’nı bitirdiklerini, Gediz Ovası’nı sulayacak 17 kilometrelik hattın yapımının hızla sürdüğünü, 13 bin 228 hektar alanın ağaçlandırıldığı kentte 1 milyon 123 bin fidan dikildiğini söyledi. Eroğlu, Salihli, Alaşehir, Köprübaşı ve Akhisar’da kurdukları otomotik meteoroloji ölçüm cihazlarını şimdi Turgutlu, Soma, Gölmarmara, Gördes, Saruhanlı ve Kula’ya da yerleştireceklerini, böylelikle yöre üreticisinin daha erken uyarılacağını belirtti. Spil Dağı Milli Parkı İmar Planı’nın hazırlandığını, gelecek günlerde de ihalesine çıkılacağını duyuran Eroğlu, “Spil Dağı iyi olmayan hastaları iyileştiren yer. Buradan artık dünyaya açılacağız. Konaklama, konferans yerleri açılacak” dedi.
Ne olacak halimiz
Gediz Nehri’nin temizlenmesi için de yoğun çaba sarfettiklerini aktaran Veysel Eroğlu, daha sonra Saruhanlı fidan dikimine katıldı. Eroğlu’na, bir süre önce Saruhanlı TEKEL Deposu’nun kapatılmasının ardından işsiz kalan bir gruptan tepki geldi. “Durumumuz hakkında birşeyler söylemek istiyorum” diyen işçiye söz vermeyen Eroğlu, “Ben senin ne söyleceğini biliyorum. Bu konuda bakanlar kurulunda görüşme yapıldı. Başbakanımız sizin sorununuzun çözümü hakkında gerekli açıklamayı yapacaktır” dedi. Ancak işçilerden biri “İşimiz yok. bundan sonra ne yapacağız” deyince ortam gerildi. Bakan Eroğlu, “Depoların boşalmasına karşın maaşlarınız ödeniyor mu, ödeniyor. Sizi mağdur etmemek için tazminatlarınız da ödenecek” dedikten sonra bu kez işçilerden “yuh” sesleri yükseldi.
Yan gelip yatılmayacak
Eroğlu da, “Burada ağaç dikme töreni gerçekleştiriyoruz. Öyle yuhlamalara gerek yok. Aranızda birkaç kişinin galeyanına geliyorsunuz, yuhlama yapıyorsunuz. Artık Türkiye’de yan gelip yatma dönemi bitti. Yatarak para kazanma dönemi bitti. Artık herkes işini yapacak” diye konuştu. Bakan Eroğlu’nun bu sözlerire tepki gösteren işçileri polis uzaklaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!