Bahçeşehir’den Bodrum için trafik projeleri

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir’den Bodrum için trafik projeleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 20:35

Bodrum’un trafik sorunu, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi’nin (UYGAR) projeleriyle çözülecek. Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon ve Merkez Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ilçenin trafiği ve çözüm yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Ilıcalı, ilçenin sıkışık trafiğini rahatlatmak ve akıcı hale getirmek için beş ay ekibiyle çalıştığınıı belirterek, şunları söyledi:
“Mayıs ayında yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle, insanların sinirlerini yıpratan trafik sıkışıklığı oluşuyor. Sinyalize kavşak yok. Torba, Hastane, Lise, Heredot, El ele, İtfaiye, Artemis ve Pazaryeri kavşaklarında sıkışıklık yaşanıyor. Şerit disiplini, işaretleme ve trafik düzeninin olmadığını gördük.  Yol kesitlerinin belirlenmemesi de sezonda trafik karmaşasına neden oluyor. İnsanların can ve mal güvenliği için bu kavşaklarda bir an önce gerekli düzenlemelerin yapılması şart.”
Sezona kadar çözüm
Ilıcalı, Bodrum’un trafik sorununu çözmekte çok geç kaldığını kaydederek, “Kısa sürede önlemleri alıp, turizm sezonuna yetiştirmeye çalışacağız” dedi.
Kocadon da Bodrum’un trafik sorununu çözmeye çalıştıklarını belirterek, “Kısa vadeli çözümlerle trafiği rahatlatıp, orta ve uzun vadeli çözümlerle de kalıcı hale gelmesini sağlayacağız. Bodrumlular’ın bu konuda desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!