Bahar yorgunluğu için ne yapmalı ?

Güncelleme Tarihi:

Bahar yorgunluğu için ne yapmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 13:07

Mevsim geçişleri nedeniyle yaşanan değişken hava şartları bahar yorgunluğunu beraberinde getiriyor. Birçok kişide halsizlik, yorgunluk, stres, asabiyet, dikkatsizlik ve uyku düzensizlikleri sıkça görülüyor. Uzmanlar günde 2,5 litre su içerek ve düzenli spor yaparak bahar yorgunluğunun etkilerinin ortadan kaldırılacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

Bahar yorgunluğu için ne yapmalı

İzmir Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç.Dr. Ziya Ömer, havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişide halsizlik, uyku isteği, hayattan zevk alamama ve yorgunluk gibi şikayetlerin görüldüğünü söyledi boyl su içilmesini önerdi.

Mevsim geçişleri nedeniyle yaşanan değişken hava şartları bahar yorgunluğunu beraberinde getiriyor. Birçok kişide halsizlik, yorgunluk, stres, asabiyet, dikkatsizlik ve uyku düzensizlikleri sıkça görülüyor. Yrd. Doç.Dr. Ziya Ömer, "Bahar yorgunluğu bedensel ve ruhsal değişimler sonucu ortaya çıkan bir durum. Mart sonu, Nisan ve Mayıs aylarında bu tablo ile karşılaşabiliyoruz. Kişide metabolizmasının hızlanmasına paralel olarak hormonal değişiklikler meydana geliyor. Havadaki pozitif ve negatif yüklü iyonlar kişinin davranışları üzerinde etkili oluyor. Pozitif iyonlar insanı daha zinde hissettirirken, negatif iyonların artması halsizlik ve bitkinlik yaratıyor" dedi.

Haberin Devamı

Yorgunlukla başa çıkabilmenin temel yolunun bol bol su içmekten geçtiğini belirten Yrd. Doç.Dr. Ömer, "Hiçbir şey yapmasanız da günde en az 2,5 litre su içerek bahar yorgunluğunun etkilerini en aza indirebilirsiniz. Ayrıca meyve ve sebze ağırlıklı beslenerek ağır yiyeceklerden uzak durmalıyız. Gerekirse multivitamin takviyesi de faydalı olacaktır. Sigara ve alkol azaltılmalı, mümkünse hiç kullanılmamalıdır. İmkanlar dahilinde yürüyüş veya fitness gibi sportif aktiviteler yapılmasını öneriyoruz. Düzenli uyku ise yorgunluğu azaltıcı etki yapar" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!