Baba adaylarına öneriler

Güncelleme Tarihi:

Baba adaylarına öneriler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 01:30

Hamileleri gebelik süreci, doğum ve bebek konularında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla İzmir Kent Hastanesi tarafından düzenlenen “Sağlıklı bebekler, mutlu anneler” seminerinde, baba adaylarına da önemli öneri ve uyarılar geldi.

Haberin Devamı

Ünlülerin doğum koçu Ayşe Öner, hamile eşleriyle birlikte gelen baba adaylarına, “Hamilelik sürecinde eşinize bol bol dokunun. Bebek için baba kucağı da anne kucağı kadar rahat, keyifli ve güvenlidir. Babalar da anneler gibi bebeklerine dokunmalı, kucaklamalı” dedi.
Mövepick Otel'de İzmir Kent Hastanesi - Mustela işbirliği ile gerçekleşen “Sağlıklı bebekler, mutlu anneler” semineri büyük ilgi gördü, 105 kişi katıldı. 20 civarında anne adayının eşlerinin de hazır bulunduğu seminerde İzmir Kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nihal Danaoğlu “Gebelik süreci ve izlemi” konusunda açıklayıcı bilgiler verdi. Opr. Dr. Danaoğlu, tüm kadınların hamilelik ve doğum süreçlerini sağlıklı ve güvenli olarak geçirebilmeleri için ihtiyaçları olan bakımı alabilmesi gerektiğini söyledi. Danaoğlu, “Bunun sağlanabilmesi için öncelikle bilinçli ve gebeliğinin farkında olan anne adaylarına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Gebelik sürecinde anne adaylarının heyecan kadar kaygılı olduğunu da belirten Danaoğlu, 3. dönem dedikleri 28-40 haftalık süreçte “
Vajinal kanama- su gelişi, karında ağrı ya da kasılma, şiddetli ve devamlı baş ağrıları, yüz ve ellerde ani şişlik, ani kilo alımı, görme bozuklukları ve sersemlik hali, bebeğin hareketlerinde azalma ve 38 derece ve üstü ateş” olduğunda hekime başvurulması gerektiğini bildirdi.
“Yenidoğan izlemi& anne sütünün önemi” konusunda konuşan Kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Selda Mohan, anne sütünün annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediye olduğunu söyledi. Anne sütü alan bebeklerin IQ'larının 8-10 puan daha yüksek olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Mohan, “Anne sütünün kalitesi annenin kalite beslenmesiyle mümkün olur. Anne sütünü artırmak için de doğru teknikle sık sık bebeği emzirmek gerekir” dedi.
Seminerin 3. konuşmacısı olan hamile rehberi, doğum koçu hemşire Ayşe Öner de “Anne adayları ile sağlıklı gebelik süreci ve kolay doğuma hazırlık uygulamaları”nı interaktif anlatımla sundu. Karşısında anne adaylarının yanı sıra çok sayıda baba adayı da bulan Ayşe Öner, bunun sevindirici olduğunu söyledi. Anne adaylarına doğru nefes almadan, tırnak kesiminden, banyosuna bebek bakımına, normal doğumdan korkulmaması gerektiğine kadar önemli bilgiler veren Öner, baba adaylarına da eşlerini rahatlatmak için önerilerde bulundu. Öner, “Hamilelik sürecinde eşinize bol bol dokunun. Bu onları rahatlatacaktır. Baba olduğunuzda da bebeklerinizi kucaklayın. Bebek için baba kucağı da anne kucağı kadar rahat, keyifli ve güvenlidir. Babalar da anneler gibi bebeklerine dokunmalı, kucaklamalı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!