Ayvalık'ta Melekler Ayini

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta Melekler Ayini
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 15:14

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi'nde, Ortodoks dünyasının en önemli ibadet organizasyonlarından biri olan Melekler Ayini yaklaşık 300 kişinin katılımıyla yapıldı.

Haberin Devamı


Alibey Adası'ndaki Taksiyarhis Kilisesi'nde tadilat çalışmalarının sürmesi nedeniyle ayin Lale Adası'nda bulunan Haliç Park Oteli Salonu'nda gerçekleşti. Melekler Ayini'nde Yunanistan'ın İzmir Konsolosu Thedore Tsakiris, eşi Foivi Tsakiris, Yunanistan'ın Midilli Adası Milletvekili ve Eski Midilli Valisi Pavlos Vogiatsiz'in yanı sıra Atina Milletvekili Aqualis Boyacısiz, Ayvalık Metropoliti Konstantinos Chriysanis, İzmir Aya Fortini Kilisesi Papazı İaannes Skyes, Yunanistan'ın dört bir yanından rahipler, papazlar, ruhban okullarının yöneticileri ve çok sayıda Yunan Ortodoks turist hazır bulundu. Ayini Despot ve Metropolit Apostolos Donilidis'in yönetti.

Ayvalıkta Melekler Ayini

Haberin Devamı

Kutsal melekler için duaların okunduğu ayin sonrasında konuşan İstanbul Ortodoks Patrikhane Metropoliti Apostolos Donitilis, daha önce burada Rumlar'ın yaşadığını belirterek onlar için de dualar edildiğini söyledi. Ayine katılanlara şarap ve ekmek ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!