Ayda net 1000 TL

Güncelleme Tarihi:

Ayda net 1000 TL
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 01:32

EGE Bölgesi Sanayi Odası’nın olağan meclisinde sanayicilere ‘İş Başı Eğitim Programı’ ile ilgili yeni düzenlemeleri anlatan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İzmir Bölge Müdürü Kadri Kabak, “İzmir’de 70 binin üzerinde 2 ve daha fazla işçi çalıştıran işletme var. Herkes bir kişiyi işe alsa 70 bin kişilik istihdam ortaya çıkar” dedi. Program kapsamında işbaşı yapacak kişilerin 6 ay boyunca işverene maliyetinin olmayacağını söyleyen Kabak, "Deneme süresini 160 güne çıkartıyoruz ve işverene bedava hale getiriyoruz. Süre sonunda hiçbir yaptırım yok” dedi, sanayicileri yararlanmaları için uyardı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar işletmelere getirilmiş olan en kolay en basit ve en sade istihdam teşvikinin bu program olduğunu belirterek, sanayide en fazla zorluk çekilen konunun yetişmiş eleman olduğu hatırlatan Kabak, sorunun çözümüne yönelik uygulama hakkında şu bilgileri verdi;
“İşyerinize yeni bir eleman alacağınız zaman 2 aylık deneme süresi yapıyorsunuz, bu sürenin sonunda iş sözleşmesini ortaya koyuyorsunuz. Ancak bu hem zaman kaybına yol açıyor, hem de maliyet söz konusu olabiliyor. Getirdiğimiz program ise bu konuda rahatlatıyor. Bir işyerinde çalışanların yüzde 10’u oranındaki işçiyi bu program kapsamında işe aldığınızda, biz onun 160 güne kadar ücretini ödüyoruz. Her ay için net 1000 TL ödeme yapıyoruz, ayrıca genel sağlık sigortası primlerini de biz karşılıyoruz. Söz konusu süre boyunca işçinin eğitimi ve maliyeti işverene sıfır TL'ye geliyor. 100 çalışanı olan bir işveren 10 kişiyi bu kapsamda işe alırsa biz her işçi için 10 bin TL ödüyoruz."

Haberin Devamı


KİMLER YARARLANABİLİR
Programdan emeklilerin yararlanamayacağını belirten Kabak, şunları dile getirdi; “15 yaşını doldurmuş tüm iş arayanlar, öğrenciler, mezunlar, işini değiştirmek isteyenler, piyasanın tüm işgücü aktörleri bundan yararlanabilir. İzmir’e ayrılan kaynak 75 milyon TL, bu kaynağı kullandığımız takdirde İzmir’e 100 milyon TL daha aktarılacak. 6 ay boyunca çalıştırdığınız kişiyi kadronuza dahil etmeniz şart değil. Ama o deneyim kazandığı için başka iş bulması kolaylaşıyor.”

70 BİN İSTİHDAM
Programdan, işyerinde 2 ve daha fazla kişi çalıştıranların yararlanabileceğini kaydeden Kabak, “İzmir’de 70 binin üzerinde 2 ve daha fazla işçi çalıştıran işletme var. Herkes bir kişiyi işe alsa 70 bin kişilik istihdam ortaya çıkar. Keşke 70 bin kişi programa dahil olsa da biz de kaynak bulmak için çaba harcasak. İstihdamda kalma oranı en yüksek proje bu proje. Bu programa katılan 100 kişiden 71’i iş yerinde kalabiliyor. Gelin bu imkanları onlara sunalım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!