Avrupa’nın konuştuğu İzmirli sualtı ragbicileri

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın konuştuğu İzmirli sualtı ragbicileri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 17:19

YAŞ ortalamaları 21... Bize yabancı, ama Avrupa’da çok yaygın. İskandinav ülkelerinin ise ata sporu haline gelen sualtı ragbisinde fırtınalar estiriyorlar. Ege Sualtı Ragbisi Spor Kulübü (Ege UWR) oyuncuları bu sene ilk kez katıldıkları Avrupa Sualtı Ragbisi Ligi’nde maç eksikleri olmasına rağmen 4’üncü sırada yer almayı başardı. Takımın başarısı bununla sınırlı kalmadı. Katıldıkları tüm uluslararası organizasyonlardan kupa ve madalya ile döndüler. Üstelik İzmir’deki kısıtlı havuz imkanına rağmen bu başarıyı elde ettiler. Avrupa’daki ilk sezonlarında üst düzey performanslarıyla dikkat çeken takımın yıldız oyuncularına da transfer teklifleri gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Avrupa’nın konuştuğu İzmirli sualtı ragbicileri

DAHA DA İYİ OLACAK

Antrenör Tarkan Laleli, “Türk sualtı ragbisi gelişmeye devam edecek. Haftada 6 gün çalışıyoruz ve çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık. Daha sezon başındayız, eksiklerimizin olmasına rağmen sporcuların ortaya koyduğu performanstan son derece memnunum. Profesyonel bir ekibe sahibiz. Yrd. Doç. Mehmet Zeki Özkol’un da kadromuza katılmasıyla daha önce bilimsel çalışmanın yapılmadığı bir branşta ilk modellemeleri yaparak sporcuların performans grafiklerini çıkarmaya başladık. Sporcularımızın gelişimlerini yakından takip ediyoruz. Bu yüzden Avrupa Sualtı Ragbisi Ligi’nin 2 ve 3’üncü ayaklarında performansımız çok daha üst düzey de olacağına inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’nın konuştuğu İzmirli sualtı ragbicileri

HAVUZ SIKINTISI

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Dr. Şahin Özen ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü SKS Daire Başkanı Doç. Dr. Hülya Öz’e destekleri için teşekkür eden Laleli, “Federasyonumuz yeni bir döneme girdi. Sporu bilen, sporun içinden gelen ve akademisyen bir başkana sahibiz. Bunun yanı sıra, sualtı ragbisi antrenmanlarını yaz-kış yapabileceğiniz havuz sayısı İzmir’de sadece bir tane. Bu da Ege Üniversitesi Rektörlüğü SKS birimine bağlı. Onların sağlamış olduğu fırsat eşitliği olmasa, antrenman yapamaz ve Avrupa’da ülkemizi bu denli başarılı temsil edemezdik” diye konuştu.

* Başarıdan başarıya koşan kulüp, bir yandan da sponsor arayışlarını sürdürüyor.


SUALTI RAGBİSİ NEDİR?

3,5 metre - 5 metre derinliğe sahip havuzlarda oynanan sualtı ragbisinde amaç, içinde tuzlu su konsantresi bulunan topu oyun alanının karşılıklı dip kenar köşelerindeki kalelerin içine sokarak sayı elde etmek. Bir kontak sporu olan sualtı ragbisi, basit kurallarla çerçevelenmiş göğüs göğse muharebeye dayalı üstün performans gerektiriyor.

Haberin Devamı

Avrupa’nın konuştuğu İzmirli sualtı ragbicileri


TÜRKİYE’DE DE YÜKSELİŞTE

Türkiye, 90’lı yılların başında sualtı ragbisiyle tanıştı. Şu anda da Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu çatısı altında resmi olarak sürdürülüyor. 2007 öncesinde tüm Türkiye’de toplam takım sayısı 8’iken, 2015’te sadece İzmir’de toplam takım sayısı 9 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!