Atatürk posterini yaktı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk posterini yaktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 01:22

İZMİR'in Konak İlçesi Karataş semtinde, bir işyeri sahibinin, restore edilen yan taraftaki binanın dışındaki demir kafese astığı, Türk bayraklı Atatürk posteri, gece bir kişi tarafından çakmakla yakıldı. Posterin yakılması ve ardından yoldan geçen iki gencin söndürme çabaları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Gözaltına alınan zanlı, akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Karataş semtinde, Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Medyaege isimli işyeri sahibinin, yan taraftaki, restore edilen bir binanın dışına yerleştirilen demir kafese astığı Türk bayraklı Atatürk posteri, 27 Aralık Cumartesi günü saat 01.44'te, bir kişi tarafından çakmakla tutuşturularak ateşe verildi. Bu sırada yoldan geçen iki genç, posterin yandığını görüp söndürmeye çalıştı. Gençlerden birinin koşarak pet şişe içerisinde getirdiği suyu, diğer arkadaşı alevlerin üzerine doğru serpti. Gençlerin çabası Türk bayraklı Atatürk posterinin yanmasını önlemeye yetmedi. Bu sırada posteri yakan kişi de tekrar olay yerine gelerek bu iki gençle bir süre konuştu.

Türk bayraklı Atatürk posterinin yakılması ve yoldan geçen iki gencin söndürme çabaları, işyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Çalışanlar sabah işyerine geldiklerinde posterin yakılmış olduğunu görünce güvenlik kamerası kayıtlarını izledi, ardından da polise haber verdi. Yerine başka bir Türk bayraklı Atatürk posteri asıldı. Görüntüleri izleyen polis, sokakta yaşayan ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen S. isimli bu kişiyi yakalayıp gözaltına aldı. S. yapılan işlemlerin ardından, akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!