Atatürk fotoğrafları öğrencilerle buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Atatürk fotoğrafları öğrencilerle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

Türkiye’nin en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip olan Hanri Benazus, TED Ankara Koleji’nde konferanslar verecek ve kitaplarını imzalayacak. Benazus’un Atatürk koleksiyonunda yer alan fotoğraflar da, 13 Mayıs’a kadar sergilenecek.

Haberin Devamı

ATATÜRK hayranı ve Atatürkçülük felsefesi tutkunu, 1930 İzmir doğumlu Hanri Benazus, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 15 gün boyunca TED Ankara Koleji öğrencileri ile birlikte olarak kitaplarını imzalıyor, sergi açıyor ve konferanslar veriyor.

4 bin 500 adetle Türkiye’nin en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip Benazus’un vereceği konferanslar dizisinin ilki 3 Mayıs’ta “Hümanizm ve Atatürk” konulu konferansla başladı. İncek Kampüsü lise kısmı konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Benazus, hümanizm kavramını anlatarak başladığı konuşmasında “Kimse barışı, daha güzel, daha yaşanılır bir dünyayı önyargısız ve beklentisiz bir şekilde savunmayı düşünmüyor bile” dedi.

Hümanizm penceresinden Atatürk

Atatürk’ü hümanizm penceresinden bakarak değerlendiren Benazus, UNESCO’nun 20. Genel Kurulunda benimsenen ve Atatürk’ün liderliği, devrimciliği ve insancıllığını uluslararası boyutta belgeleyen bildiriyi de öğrencilere okudu.

Haberin Devamı

Hanri Benazus’un Atatürk koleksiyonunda yer alan fotoğraflar, 13 Mayıs’a kadar TED Ankara Koleji İlköğretim I. Kademe ve Lise Kısmı Kolej Sokağı’nda sergilenecek. Benazus, iki hafta boyunca öğrenci ve velilere “Bu Memleket Nasıl Kurtuldu?”, “Öykülerde Yaşayan Atatürk”, “Kadınlar ve Kadınlarımız” konulu konferanslar verecek.

Erol’un eserleri görücüye çıkıyor

HACETTEPE Üniversitesi Sanat Müzesi, 11 Mayıs - 10 Haziran tarihleri arasında, Turan Erol’un sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide Erol’un erken dönem çalışmalarından sekiz yıl süren Diyarbakır döneminde yaptığı resimlere, Ankara’ya gelişiyle başlayan “Gecekondu” serisinden Paris’te yaptığı resimlere kadar birçok eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Boya eserlerinin yanı sıra daha önce sergilenmemiş kara kalem çalışmaları, eskizler ve çeşitli notların da yer alacağı sergi 10 Haziran tarihine kadar açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!