Arkas'ı final

Güncelleme Tarihi:

Arkası final
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 00:00

Challenge Cup’ı 2009 yılında müzesine götürerek tarihi bir başarıya imza atan Arkasspor, Avusturya takımını eleyip finalist olmak istiyor. İlk maçı 3-2 kaybeden mavi-beyazlı ekibin önce rövanşı alması, sonra da altın seti kazanması gerekiyor.

Haberin Devamı

Saat 19.30’da başlayacak
? İzmir’in voleyboldaki gururu Arkasspor, 2009 yılında müzesine götürerek tarihi bir zafere imza attığı Challenge Cup’ta ismini bir kez daha finale yazdırmak için bugün Avusturya’nın Posojilnica takımını ağırlayacak. Atatürk Spor Salonu’nda saat 19.30’da başlayacak kritik karşılaşmayı Slovak Igor Porvaznik ile Polonyalı Dariusz Jasinski yönetecek. Posojilnica ile deplasmanda oynadığı ilk maçta 2-0 öne geçmesine rağmen salondan 3-2 mağlup ayrılan Arkasspor, final biletini alabilmek için önce rakibini mutlaka yenmesi, sonra altın seti de kazanması gerekiyor.
İki kez zoru başardı
? Mavi-beyazlı ekip, kupayı havaya kaldırıp Avrupa’da bu başarıyı kazanan ilk Türk erkek voleybol takımı unvanını aldığı 2009’da Fransız Tourcoing’i, bu sezon ise çeyrek finalde Rus temsilcisi Fakel’i altın sette eledi. Rakibini küçümsemeyen, ancak finale kalacağına da yürekten inanan Arkasspor, turu geçmesi halinde finalde EA Patras (Yunanistan)-Lube Banca Marche (İtalya) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Müzesinde 1 Şampiyonlar Ligi, 3 CEV Cup şampiyonluğu olan İtalyan Marche, Patras’ı deplasmandaki ilk karşılaşmada 3-1 yenip büyük avantaj elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!