Arıtma tesisinde ikinci etap

Güncelleme Tarihi:

Arıtma tesisinde ikinci etap
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 11:24

KEMALPAŞA Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) geçen yıl hayata geçirilen arıtma tesisinin birinci etabı sorunsuz işlerken, projenin ikinci etabı için de imzalar atıldı.

Haberin Devamı

Arıtma tesisinde ikinci etap

KOSBİ idari binasında gerçekleştirilen Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi ikinci etabı imza törenine KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Yönetim Kurulu Üyeleri ile ağustos ayında yapılan açık ihale sonrasında inşaata hak kazanan Egesis Çevre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Musal katıldı. Tören öncesi projeyle ilgili bilgiler veren KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekle hayata geçirilen Merkezi Atıksu Arıtma Tesisinin birinci etabının 10.000 m3/gün kapasiteyle hizmet verdiğini ikinci etabın devreye girmesiyle birlikte 20.000 m3/gün kapasiteye ulaşacağını bildirdi.

Haberin Devamı

KOSBİ’nin bünyesinde şimdilik 490 sanayi tesisini barındırdığını ancak yeniden ruhsat vermeye başlamasının ardından bu sayının katlanarak büyüyeceğini ve bu nedenle tesis inşaatının zamanlamasının çok iyi olduğunu belirten Porsuk, "KOSBİ’de hayata geçirilen arıtma tesisi sayesinde bugüne kadar fabrikalardan gelen milyonlarca litrelik evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular, Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliğinde belirtilen alıcı ortam deşarj standartlarının altında değerlerde arıtılarak doğaya verildi" dedi.

Sürdürülebilir bir büyüme ve yaşam olanaklarının korunması için çevre koşullarını iyileştirmeye çok önem verdiklerini dile getiren Porsuk, "Bu amaçla bölgemizde merkezi atık su arıtma tesisinin ikinci etabını da geciktirmeden başlamak istedik. KOSBİ kurulduğu ilk günden beri çevreci ve tasarruflu kimliğiyle ön plana çıkıyor. Bu misyonumuzu devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Yapım işini üstlenen Egesis Çevre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Musal ise, "Projeyi, söz verdiğimiz tarihte teslim etmek için elimizden geleni yapacağız. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!