Arena tartışması

Güncelleme Tarihi:

Arena tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 00:00

İzmir Valiliği’ndeki toplantıda Bucaspor 2. Başkanı Özkan, üç büyükler dışındaki rakipleri Buca Arena’da ağırlamakta ısrarcı olduklarını söylerken, Emniyet Müdür Yardımcısı Kani tesisi uygun bulmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

İZMİR’i yeni sezonda Süper Lig’de temsil etmeye hazırlanan Bucaspor üç büyükler dışındaki rakiplerini Buca Arena’da ağırlama konusundaki kararlığını sürdürürken, İzmir Valiliği’nde yapılan zirvede Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kani olumsuz görüş bildirdi. Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kani, Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Futbol Federasyonu Stadyum Güvenlik Müdürü Cenk Cem’in katıldığı toplantıda sarı-lacivertli kulübü 2. Başkanlar Seyit Mehmet Özkan ile Şeref Üstündağ temsil etti.
BUCASPOR İÇİN SEMBOL
Önce Bank Asya 1. Ligi’ne, sonra Süper Lig’e çıkmalarında Buca Arena’daki ambiansın çok önemli rol oynadığını belirten 2. Başkan Seyit Mehmet Özkan, “G.Saray için Ali Sami Yen, Fenerbahçe için Şükrü Saraçoğlu, Beşiktaş için İnönü Stadı ne anlam taşıyorsa, Bucaspor için de Buca Arena bir sembol. Taraftarlarımız transferdeki gelişmeleri bir kenara bıraktı, yeni sezonda maçlarımızı Buca Arena’da oynayıp oynayamayacağımızı merakla bekliyor. Üç büyükler dışındaki bütün rakiplerimizi Buca Arena’da ağırlama konusunda ısrarcıyız. TFF’nin işaret ettiği bütün eksikleri gidereceğiz” dedi.
EMNİYET SOĞUK BAKIYOR
İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kani Bucaspor’un başarısından gurur duyduklarını, ancak Buca Arena’nın Süper Lig maçları için uygun olmadığını dile getirdi. Stada giriş-çıkışların az ve riskli olduğunu hatırlatan, vadide bulunan tesisin çevresinin apartmanlarla çevrili bulunduğunu vurgulayan Kani, “Otopark sorunu büyük. Misafir takım ve taraftarları için her an olay çıkmaya müsait bir tribün düzeni var. Stat çevresindeki yollarda her iki tarafın açık olması tehlikeli. Beleştepe olarak tabir edilen yeri de unutmamak lazım” diyerek olumsuz görüş bildirdi.
EKSİKLER GİDERİLECEK
TFF Stadyum Güvenlik Müdürü Cenk Cem, Buca Arena’da iki kez incelemede bulunduğunu, Süper Lig’de oynama, yayın ve güvenlik kriterleri konusunda yönetime gerekli bilgileri verdiğini söyledi. Cem, hazırlanan projelerin eksiksiz uygulanması halinde maçların Buca Arena’da oynanmasında sakınca bulunmadığını dile getirdi. Belediye Başkanı Ercan Tatı üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını vurgularken, 2. Başkan Özkan çalışmaların hemen başlaması halinde stadın sezon başına yetişeceğini, gerekirse stadın kapasitesini arttırma düşüncesini şimdilik askıya alabileceklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!