Arap Baharı’na iç piyasa çözümü

Güncelleme Tarihi:

Arap Baharı’na iç piyasa çözümü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Şahlan Hidrolik, ürün gamını geliştirip iç piyasaya yöneldi.

Haberin Devamı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Şahlan Hidrolik, Arap Baharı yüzünden itfaiye aracı, sıkıştırmalı çöp kamyonu gibi araç üstü ekipmanlarının ihracatında sıkıntılar yaşamaya başlayınca, ürün gamını geliştirip iç piyasaya döndü, hidrolik istif makineleri ve makaslı platformlar üretmeye başladı. Firma Çin malı ürünlerin egemen olduğu piyasada kalite ve bakım garantisiyle rekabet etmeyi hedefliyor.

Yeni geliştirdikleri ürünleri Avrupa markaları kalitesinde üretip, Çin malı fiyatında pazara sunduklarını belirten Şahlan Hidrolik Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alyaz, “Denizli’den bir çok Arap ülkesine çöp kamyonu, itfaiye aracı, taşıma sepetleri gibi araç üstü ekipmanları ihracatı yapıyorduk. Ancak Arap Baharı, bir çok sektör gibi bizi de etkiledi. Arap ülkelerindeki gelişmelerin yanı sıra son dönemde ekipmanlar için kamyon bulmakta da zorlanıyoruz. Kamyon alabilmek için birkaç ay beklemek gerekiyor. Sıkıntılar üzerine yeni bir strateji geliştirip hidrolik istif makineleri ve makaslı platformlar üretmeye başladık” dedi.

Haberin Devamı

İthalatın önünü kesecek

Aynı zamanda Makine Sanayicileri Derneği Başkanı da olan Faruk Alyaz, Çin’den ithal edilen ürünlerin Denizli’de yapılabileceğini gösterdiklerini ve ithalatın önünü kesmek adına önemli bir adım attıklarını vurguladı. Yılda 500 taşıyıcı üretme kapasitelerinin bulunduğunu ifade eden Alyaz, “Arap Baharı’nın ardından bu ülkelere yaptığımız ihracat durdu. Bunun üzerine pazar araştırmasına girdik. En önemli pazarın kendi pazarımız olduğuna karar verdik. Makaslı taşıyıcılar ve hidrolik istif makinelerinde Çin mallarının hakimiyeti var. Biz Çin mallarıyla fiyatta rekabet edebilecek, kaliteli ve 2 yıl bakım garantisi ile pazarda kendimize pay oluşturmak amacındayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!