Arabadan önce bisiklet geldi

Güncelleme Tarihi:

Arabadan önce bisiklet geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 00:00

Elektrikli otomobil için çalışmalar sürerken, Denizlili ST Grup’un ithal ettiği elektrikli bisikletler, sektöre yeni bir soluk getirdi ve tüketicinin gözdesi oldu.

Haberin Devamı

GÜCÜ sınır değerlerin altında olduğu için ehliyet, ruhsat, vergi derdi bulunmayan, menzili 100 kilometreyi bulan Çin malı elektrikli bisikletler, tüketicinin gözdesi oldu.

Büyük bölümü Ege Bölgesi’nden Türkiye’ye dağıtılan elektrikli bisikletler, sektöre yeni bir soluk getirdi. Son bir yıldır, motosiklet, scooter ve bisiklet gibi küçük binek araçlarına oranla binlerce adetlik satışıyla rekor kıran bisikletlerin Türkiye’de de üretilmesi planlanıyor.


Denizli’de ST Max ve ST Bianca markasıyla elektrikli bisiklet satışı, servisi ve yedek parça hizmeti sunan ST Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Turhan, ürünü ilk defa yurtdışında bir fuarda gördüklerini ve bir yıllık bir araştırmadan sonra, Çin’den ithal ederek yurtiçi satışlarına başladıklarını anlattı. Turhan, “Çok ekonomik olan ürün, beklentimizin üstünde talep buldu” diye konuştu.

HEDEF ÜRETİM

Haberin Devamı

Kendileriyle birlikte bazı firmaların da bu işe başladığını, ancak çoğunun devam edemediğini anlatan Turhan, bu işin servisi ve yedek parçasıyla birlikte bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Turhan, şu anda ithal ettikleri ürünleri gelecek yıllarda üretip ihraç etmeyi hedeflediklerini belirtti.

10 KURUŞA 100 KM

Menzili 100 kilometre olan elektrikli bisikletler saatte 20-24 kilometre hız yapıyor. Turhan, “Ürünlerin şarj süresi 4-6 saat. Özel adaptör sayesinde 220 voltluk akım 48 volta çevriliyor. Dolayısıyla bir defa şarj etmek için 10 kuruşluk elektrik ücreti sözkonusu. Hem şarj, hem araçlar konusunda yeni ürünlere yöneliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!