Anzak heyeti Çanakkale'de

Güncelleme Tarihi:

Anzak heyeti Çanakkalede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 01:36

ÇANAKKALE Savaşları’nın 100’üncü yıl dönümünde yapılacak törenler için Avustralya ve Yeni Zelandalı bürokratlar, kente gelerek Vali Ahmet Çınar ile programların detaylarını görüştü.

Haberin Devamı

Bugün saat 11.00’deki ziyarete katılan heyette, Avustralya Gazi İşleri Bakanlığı Müsteşarı Simon Lewis, Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Avustralya Büyükelçiliği Gazi İşleri Müşaviri Matthew Mc Keon, Avustralya Büyükelçiliği Proje Müdürü Devrim Eskiyerli, Yeni Zelanda Savunma Bakanlığı Miras Anma Törenleri ve Protokol Müdürü John Mc Leod, Yeni Zelanda’nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr, Yeni Zelanda Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Gelibolu Koordinatörü Peter Ried, Yeni Zelanda Büyükelçiliği Müsteşarı Tui Dewes yer aldı. Valilik girişinde Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü tarafından karşılanan Anzak heyeti daha sonra Vali Ahmet Çınar’ın makamına konuk oldu. Toplantıya ayrıca, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Metin Çelebi de katıldı.

Haberin Devamı

Anzak heyeti Çanakkalede

Ziyarette konuşan Vali Ahmet Çınar, Çanakkale Savaşı’nın 100’ncü yılına fiilen girildiğini hatırlatıp, "Çalışmalarımız, buluşmalarımız bu nedenle daha da çoğaldı. Uluslararası boyuttaki Anzak törenlerine, kısa bir süre kaldı. Temel konular geçen yılların tecrübeleriyle de bilinen şeyler. Programla ilgili olarak daha detaylı görüşmeler yapacağız" dedi.

AVUSTRALYA VE YENİ ZELANDA BAŞBAKANLARI KATILACAK

2015’in kendileri için çok önemli bir yıl olduğunu dile getiren Avustralya Gazi İşleri Bakanlığı Müsteşarı Simon Lewis ise "100 yıl öncesinde savaşla başlayan dostluğun temsil edildiği bir yıl. Avustralya ve Yeni Zelanda’dan bu seneki törenlere başbakanlar katılacak. Türkiye’den de üst düzeyde katılım bekliyoruz. Türkiye’ye özellikle de sayın valiye işbirliği ve bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yeni Zelanda Savunma Bakanlığı Miras Anma Törenleri ve Protokol Müdürü John Mc Leod da, ülkesindeki insanlar için önemli bir yılda, onları buradaki törenlere katılmalarını sağlamak için bulunmaz imkanlar sunan Vali Ahmet Çınar’a teşekkürlerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!