Annesi onu soldurmadı

Güncelleme Tarihi:

Annesi onu soldurmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

İZMİRLİ Pembe Büyükkoçak ile Emin Yazkı’nın kızı Kardelen Yazkı (9), Ramazan Bayramı tatilinde annesiyle Konya Kadınhanı’nın Söğütözü Köyü’nde oturan anneanesine gitti.

Haberin Devamı


Akşam, Kardelen’de mide bulantısı, kusma, halsizlik başladı. İlçedeki devlet hastanesinde Kardelen’deki şikayetlerin sarılığı gösterdiği söylendi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Kardelen’e hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği tanısı konuldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderilen Kardelen kötüleşince, 26 Ağustos’ta ambulansla İzmir Kent Hastanesi’ne getirildi. Doç. Dr. Murat kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Doç. Dr. Çiğdem Arıkan, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Zafer Önen ve Dr. Onur Duygu’dan oluşan ekip, Kardelen’e annesi Pembe Büyükkoçak’tan alınan karaciğer parçasını nakletti.

Hayat verdim mutluyum
Yerinde duramayan kızının, neden olduğunu bilemeden birkaç gün içinde bitip tükendiğini belirten anne Büyükkoçak, “3 ay önce bir özel klinikte dişi çekilmişti. 2 ay önce de çok merak ettiği için kan grubu testi yaptırmıştık. Bunun dışında doktorluk bir durumu olmamıştı. Doktoru Murat Kılıç, bir ay sonra okuluna gidebileceğini söyledi. Kızıma yeniden hayat verdiğim için çok mutluyum” dedi. 3 Eylül’de, aynı gün doğumlu hemşire Gülçin Öndeş ile doğum gününü kutlayan Kardelen’e en büyük hediyeyi Doç. Dr. Kılıç, “Bir ay sonra okula gidebilirsin” diyerek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!