Ankara’da İzmir’in projeleri konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da İzmir’in projeleri konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 11:51

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratları Körfez Projesi ÇED ve Katı Atık Bertaraf Tesisi ÇED sürecinde verilen olumsuz raporlar ve eksik belgeler sorunuyla ilgili Ankara’da üç bakanla ayrı zirve yaptı. Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İzmir miletvekili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşbe Bakanı Binali Yıldırım’la görüştü.

Haberin Devamı

Ankara’da İzmir’in projeleri konuşuldu


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin iki önemli sorunu olan Kuzey Bölgesi Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi ile Büyük Körez Projesi ÇED raporu konularındaki çözümsüzlüğün bir an önce ortadan kaldırılması için ilgili üç bakana 4 Nisan’da yaptığı zirve çağrısına olumlu yanıt alınca bugün ilgili bürokratlarıyla birlikte Ankara’ya gitti. Kocaoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Buğra Gökçe, Suphi Şahın, Erhan Bey, İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu başta olmak üzere ilgili bürokratlardan oluşan ekiple ilk önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile görüştü. Bakanlık bürokratlarının da katıldığı toplantıda Büyük Körfez Projesi ÇED raporu süreci, yapılan çalışmaları, kurum görüşleri ve istenen belgeler ve eksiklikler masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Ankara’da İzmir’in projeleri konuşuldu


Kocaoğlu ve bürokratlarının ikinci durağı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu oldu. Bakanlık’ta Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar Dağı eteklerinde yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi’yle ilgili Orman Bölge Müdürlüğü’nün verdiği olumsuz görüş konusu ele alındı. Ankara’daki son durak ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı oldu. İzmir milletvekili olan ve Körfez Projesi’nin ortağı TCDD’nin bağlı olduğu Bakan Binali Yıldırım’la hem ÇED süreci devam eden bu iki proje hem de İzmir’in diğer sorunlarıyla ilgili görüşme gerçekleşti. Kocaoğlu, konularla ilgili dosyaları Yıldırım’a teslim etti.

KOCAOĞLU UMUTLU DÖNDÜ

Büyükşehir Belediyesi’nden görüşmelerden sonra yapılan yazılı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile görüşmede özet bilgi sunan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, hem yüzülebilir körfez ve etkinliği artırılmış bir limanının hem de modern bir katı atık bertaraf tesisinin İzmir için önemine dikkat çektiği, Bakan Sarı’nın ise İzmir’in sorunlarının çözümü konusunda her türlü desteği vereceğini ve süreci hızlandıracağını söylediği belirtildi. Bu toplantıda Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, ÇED Genel Müdürü Mustafa Satılmış, Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman Öztürk de hazır bulundu. Önümüzdeki hafta hem Bakanlık ve İZSU bürokratları hem de TCDD yetkililerinin katılacağı yeni bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bakanlıktaki görüşmede Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin kurulması konusunda samimi desteğe hazır olduklarını söylediği belirtildi. Bu toplantıda Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de hazır bulundu.

Ankara temaslarının son durağında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan ve bürokratları, körfezin ÇED sürecinden katı atık bertaraf tesisine, yeni gemiler için gerekli barınak yerinden yat limanı projelerine kadar pek çok önemli konuyu masaya yatırdı. Bakanlık Müsteşarı Özkan Poyraz, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Ümit Ekinci ve TCDD eski Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın da yer aldığı görüşme, her iki taraf için de gayet olumlu geçtiği açıklandı.

Haberin Devamı

Ankara temaslarını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Sayın Bakanlarımız Binali Yıldırım, Veysel Eroğlu ve Fatma Güldemet Sarı tarafından çok samimi karşılandık. Beklediğimiz ilgiyi fazlasıyla gördüğümüzü söyleyebilirim. Ve bütün konulara hem bakanlarımız hem de bürokratlarımız çözüm odaklı yaklaştı. Bütün konularda yol haritası ve süreçler belirlendi. Önümüzdeki günlerde somut çözümlerin olacağına inancımız pekişti. Süreci hep birlikte takip edip en kısa zamanda sonuç alacağımıza inanıyoruz. Ama katı atık meselesinin yüzde 90 oranında çözümlendiğini düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!