ANAVATAN’lılar partisiz kaldı

Güncelleme Tarihi:

ANAVATAN’lılar partisiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 00:00

Demokrat Parti, 12 ya da 19 Haziran’da Olağanüstü Büyük Kongre için sandığa gidecek. DP lideri Hüsamettin Cindoruk’a, Çağrı Erhan’ın rakip çıkması bekleniyor.

Merkez sağda birlik adına partiyi kapatarak, DP saflarına geçen ANAVATAN’lılar ise kongrede seçme ve seçilme hakkına sahip olamayacak.

64 delefe oy kullanıyor

Katılımın fiilen gerçekleşmemesi nedeniyle partisiz kalan ANAVATAN’lılar, İzmir’de bekleyişe geçti. DP İzmir İl Başkanı Fatih Dalan, kongrede DP’li 64 delegenin oy kullanacağını bunların arasında ANAVATAN’lı olmadığını vurgularken, “Kongrede seçilecek Genel İdare Kurulu, birleşme sürecini yeniden değerlendirecek. Kasım’da yapılacak olağanüstü kongrede ANAVATAN’lılar yer alabilir ancak o süreçte çok sıkıntı. Eylül’de referandum var ardından erken seçim. DP’nin kongreyle zaman kaybetmemesi gerekir” dedi. Kapatılan ANAVATAN’ın son İzmir İl Başkanı Süral Yahşi, Genel Merkez’de görevli ANAVATAN kökenli üst düzey parti yöneticilerinin teşkilata sahip çıkmadığını öne sürerek, “ Bu zamana kadar yaşanan sorunları aştık. Ancak sorunları çözsek de sonuç alamıyoruz. Genel Merkez’e de bu konuda iki kez mektup yazdık” dedi.

Dağılıma bakacağız

Yahşi şunları söyledi: “Ne cevap alabildik ne İzmir’e gelip bu sorunu çözecek Genel Merkez yetkilisi bulabildik.  Birleşme kongresinde birleşmenin nasıl olacağı yazılıydı.Ancak bu uygulanmadı. Bu kongrede de bütünleşme kararları her iki genel başkanın imzaladığı protokolun devam edip etmeyeceğine bakacağız. GİK yeniden oluşturulacak, buradaki dağılıma bakacağız. ANAVATAN’dan gelenler dışlanacak mı yoksa eşit sayıda yer alacak mı? Buna bakacağız. Dışlanırsak yapacağımız bir şey yok. Çünkü hukuken DP üyesi bile değiliz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!