Anadolu eşekleriyiz

Güncelleme Tarihi:

Anadolu eşekleriyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü sanayici Esat Sivri, kendilerine, ‘Anadolu Kaplanı’’ denilmesine karşı çıktı, ‘‘Vergimizi alıp semer vurup sırtımıza biniyorlar’’ dedi.

Duayenden benzetme

DENİZLİLİ ünlü sanayici, 2.500 kişi çalışan Deba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri, yerel televizyonda tartışmaya katıldı. Sivri, ‘‘Biz Anadolu Kaplanı değil, eşeğiyiz. Bizi kaplan yapanlar vuruyorlar sırtımıza semeri, biniyorlar’’ dedi.

Kümesteki kaz gibi

TOPLUMUN mutsuzlaştığını savunan Sivri, ‘‘Uçurumun kenarındayım, ama karamsar değilim’’ diye konuştu. Ticaret Borsası Başkanı İlter Panayır da Denizlili işadamının, ‘‘Kümeste yolunan kaz olduğunu, kuzu kuzu vergisini ödediğini’’ belirtti.

Sivri, konu kemer sıkmaya gelince, ayakkabısını çıkarıp delinmeye yüz tutmuş çorabını gösterdi, ‘‘Tasarrufa mecburuz. Benim çoraplarım yamalı giyilmeden çöpe atılmaz. Yırtık giyerim. Bunu bulamayan da var’’ dedi.

Denizli’de bir dünya şirketi

DEV yatırımları, dünya markası yaptığı ‘‘Evita’’sıyla dikkat toplayan Değirmenci Grup, Denizli'de bir ilke imza attı, aile firması kimliğinden sıyrıldı. 24 ülkeye tekstil ürünleri ihraç eden Değirmenci, son sekiz yılda 300 milyon dolara yakın yatırım gerçekleştirerek ilgi odağı oldu.

GRUP'un Mustafa Değirmenci başkanlığında toplanan Yönetim Kurulu, İcra Kurulu'nu oluşturdu. Kurulda, CHP eski milletvekili, KOSGEB eski Genel Başkanı Hilmi Develi de görev aldı. Develi, aynı zamanda ekonomi danışmanlığı da yapacak.

Dinamik yapı

İCRA Kurulu, grubun ekonomik yapısını daha canlı tutmak, sağlıklı altyapı ve kurumsallaştırmayı oluşturmak amacıyla kurulurken; aile şirketi kimliğinden kurtulup dünya şirketi olma yolunda adım atan grup bünyesindeki şirketlerin yönetim ve işçi kadrolarının eğitimden geçirileceği belirtildi.

İCRA Kurulu Başkanı İsmail Değirmenci, Denizli'nin sekiz asırlık tekstil geleneğini yeni bin yıla taşıdıklarını, yeniden yapılanma sürecinde eğitim ve ortak akım üretimini ön plana çıkaracaklarını söyledi, ‘‘Denizli ekonomisine de daha fazla katkı sağlamak için çaba harcayacağız’’ dedi.

Fasoncu olmaktan artık kurtulacağız

DEĞİRMENCİ Grup'un, İsmail Değirmenci başkanlığında, Zeki ve Fahri Değirmenci'nin de bulunduğu İcra Kurulu'nda görev alan Hilmi Develi, profesyonelliği ön planda tuttuğu için görevi kabul ettiğini söyledi. Develi, ‘‘Yapacaklarımız birçok şirketin yolunu açacak. Bugün bir marka yaratmanın maliyeti 150 milyon dolar. Değirmenci, dünya piyasalarına sattığı Evita'dan başka ürünler de yaratacak. En önemli ürünümüzün adı değişim. Denizli'ye önderlik yapmak istiyoruz. Fasoncu olmaktan kurtulmalıyız’’ dedi. Değirmenci Grup'un Denizli'de entegre tesislere sahip olduğunu, Kahramanmaraş'ta iki, Gaziantep'te bir fabrikası bulunduğunu açıklayan İcra Kurulu Üyesi Fahri Değirmenci, ‘‘Yeniden yapılanma sürecinde Pamukkale Üniversitesi ile işbirliğini artırıp, akademisyen kadrolar ve öğrencilerin projelerinden yararlanacağız’’ diye konuştu.

Anadolu eşekleriyiz

DENİZLİ'de ART Televizyonu'nun açık oturumuna sanayinin duayeni, 2.500 kişi çalışan Deba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri, Ticaret Borsası Başkanı İlter Panayır ile basın mensupları katıldı. Denizli'nin başta ekonomi olmak üzere birçok sorununun tartışıldığı canlı program dört saat sürdü.

SİVRİ, ‘‘Biz Anadolu Kaplanı değil, eşeğiyiz. Bizi kaplan yapan medyayla tıkır tıkır vergisini alan Ankara. Vuruyorlar sırtımıza semeri, biniyorlar’’ dedi. Sitem de eden Sivri, tüm toplumun mutsuzlaştığını, halkı hiç bir şeyin mutlu edemediğini savundu, ‘‘Tatminsizleştik. Uçurumun kenarındayım ama buna rağmen ümitliyim, karamsar değilim. Herkes isteklerini açıkça dile getirip sesini yükseltirse siyasetçiler de bize duyarsız kalamaz. Sizin vekilleriniz asilleri için hizmet eder’’ diye konuştu.

Kemerde delik kalmadı

PANAYIR, Denizlili işadamlarının kümeste yolunan kaz olduğunu iddia etti. Ülkede üç tür kaz olduğunu söyleyen Panayır, ‘‘Birinci grup, bizim gibi kuzu kuzu vergisini ödüyor. Devlet, ikinci gruba giren kazları ancak yakalarsa vergisini alabiliyor. Üçüncü gruptakiler de yaban kazları. Yakalamak olanaksız. Bu kesimden vergi alınmıyor’’ dedi. Panayır, ülkenin ekonomik durumunu değerlendirirken de ‘‘Hálá kemer sıkmamız isteniyor. Sıkacak delik mi kaldı’’ diye sordu.

BUNUN üzerine ayakkabısını çıkarıp sağ ayağını sehpanın üzerine koyan Sivri, ‘‘Evet, kemer sıkmaya devam edeceğiz. Tasarruf yapmaya mecburuz. Şimdiye kadar çoraba para vermedim. Sağolsun arkadaşlarım gönderiyor. Ama benim çoraplarım yamanmadan, yamalı giyilmeden çöpe atılmaz. Yırtık giyerim. Bunu bulamayanlar da var. Çok da karamsar olmayalım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!