Ambulans motosiklet devrede

Güncelleme Tarihi:

Ambulans motosiklet devrede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 10:45

DENİZLİ İl Sağlık Müdürlüğü, trafiğin ve nüfus yoğunluğunun yaşandığı yerlerde daha iyi hizmet verebilmek için motosiklet ambulansı hizmete soktu. İki kişilik sağlık ekibinin bulunacağı ambulans motosiklet, alışveriş merkezleri, üniversite kampusu, Delikliçınar ve Bayramyeri meydanlarında hizmet verecek.

Haberin Devamı

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, acil sağlık hizmetlerinin eşit, ulaşılabilir, kaliteli, hızlı ve verimli olarak yürütülmesini sağlamanın öncelikli görevleri olduğunu belirterek bu amaçla motosiklet ambulans hizmeti vereceklerini açıkladı. Ambulans filosunu yenilediklerini, yoğun bakım, yataklı ve kar paletli ambulansın yanı sıra yüksek manevra kabiliyetiyle vakaya en kısa sürede ulaşabilecek motosiklet ambulansı da hizmete soktuklarını belirten Arpacı, "Motorize ambulansımız, özellikle çoklu yaralanmaların oluştuğu büyük yangınlar, trafik kazaları, patlama gibi olağanüstü durumlarda, karayolunun kapandığı vakalara müdahale edip hayat kurtarmaktadır. İlk müdahaleyi gerçekleştirmekle beraber, acil yardım ambulans ekibi gelene kadar triaj ekibi olarak kullanılacak. Ayrıca yabancı ve Türk devlet adamlarının yer aldığı etkinliklerde ve protokolde refakat etmek amacıyla da görevlendirilecek" dedi.

Haberin Devamı

Arpacı, ambulans motosiklet ekibinin trafik ve nüfus yoğunluğunun çok olduğu Forum Çamlık, Teras Park, Sümer Park, Pamukkale Üniversitesi Kampüsü, Delikliçınar ve Bayramyeri meydanlarında 10.00 – 18.00 saatleri arasında hafta sonları da dahil olmak üzere hizmet verdiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!