Aman nazar değmesin

Güncelleme Tarihi:

Aman nazar değmesin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 00:00

Geçen sezon 4 teknik direktörle çalışan Karşıyaka ile 3 kez antrenör değiştiren Denizlispor, bu sezon yaşanan hayal kırıklığına rağmen istikrarı seçti. KSK Reha Kapsal’a sahip çıkarken, Horoz Güvenç Kurtar’la devam kararı alıp, örnek bir duruş sergiledi.

Haberin Devamı

BANK Asya 1. Ligi’nin iki iddialı takımı Karşıyaka ve Denizlispor’da bu sezon yaşanan olaylar, Türk futbolunda başarısızlığın faturasını teknik adama kesen yönetim anlayışının değişmeye başladığını gözler önüne serdi. Sezona büyük yatırımlar yaparak giren iki kulüpte ilk 5 haftada yaşanan hayal kırıklığının ardından kamuoyu, teknik adam değişikliği beklentisi içine girdi. Ancak ilk 5 maçta alınan 1 puanla son sıraya demir atmasına rağmen KSK yönetimi Reha Kapsal’ın arkasında durdu, aynı periyotta 4 puanla 15’inci sıraya inen Denizlispor’da ise yönetim Güvenç Kurtar’a güvenoyu verdi.

Yaşananlar ders oldu

Oysa geçen sezona Erdoğan Arıca’yla başladıktan sonra henüz ikinci haftada Kemal Kılıç’ı takımın başına getirip kan değişikliğine giden KSK, ardından Turgut Uçar’la anlaştı, sezonu da Reha Kapsal’la bitirdi. Denizlispor ise Hamza Hamzaoğlu ile başladığı sezonu Kenan Atik, Serhat Güller ve yine Kenan Atik’le noktaladı. Bunca değişikliğin ardından Denizlispor ligi 10’uncu, KSK ise 11’inci sırada tamamladı. Yaşananlardan ders alan kurmaylar, başarıya giden yolun istikrardan geçtiğini farkederek bu sezon krizi farklı yöntemlerle çözme çabasına girip, örnek bir tavır sergiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!