Amaçları yıldız futbolcu olmak

Güncelleme Tarihi:

Amaçları yıldız futbolcu olmak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 10:56

İzmir’de, Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinin futbol okulları geleceğin yıldız futbolcusu olmak isteyen çocuklarla dolup taşıyor.

Haberin Devamı

Dünyada milyonlarca insanı stadyumlara çeken, ekran başında kitleyen futbola olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. İzmir’de de aileler çocuklarının ellerinde tuttuğu gibi soluğu futbol okullarında alıyor. Onlar bir zamanlar birinci ligi sallayan, ancak son dönemde kötü günler geçiren İzmir takımlarını değil, ülkenin en popüler kulüplerinin açtığı futbol okullarına çocuklarına gönderiyor.
Futbol tutkunu çocuklar, yazı denizde tatilde değil, 40 dereceye yaklaşan sıcakta, Kültürpark’ta koşu antrenmanı yaparak geçiriyor. Koşu sırasında motive olmak için zaman zaman bir aslan gibi kükreyerek ses çıkaran çocuklar, çevredekilerin ilgisi ile karşılaşıyor. Aileler ise çocuklarını ellerindeki kamera ve fotoğraf makineleriyle adım adım izleyip, görüntülüyor. Çocuklar sıcaktan bunaldıklarında hortumla su tutarak başlarını yıkıyor.
Galatasaray Spor Kulübü İzmir Futbol Okulu’nun sorumlusu antrenörü Osman Kömür, 140 öğrenciye futbol eğitimi verdiklerini belirterek, “Haftada üç gün çalışıyoruz. Kültürpark’ta kros, Atatürk Lisesi’nin sahasında taktik ve topla çalışmalar yapıyoruz. 6 ile 15 yaş arası çocuklar futbol okulumuza katılıyor. Galatasaray başarıları ile popüler bir kulüp olduğu için çocukların ve ailelerin tercihi oluyor. Kulüp alt yapıya büyük önem veriyor. Lisanslı oyuncularımız var. Her biri bir Arda bir Semih gibi alt yapıdan yetişip yıldız olma yolunda. Lisanslı futbolcu olanlar daha küçük yaştan maaş almaya başlıyor. Eğitim giderlerini ailesine yük olmadan karşılıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!