Altın yukarı kuyumcu aşağı

Güncelleme Tarihi:

Altın yukarı kuyumcu aşağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

Kuyumcular Çarşısı’na ne alıcı ne de satıcı geliyor. Günlük masrafının kurtarma derdinde olan kuyumcu esnafı ayakta kalma savaşı veriyor.

Haberin Devamı

Altın fiyatlarında yaşanan yükşeliş kuyumculara yaramadı. Sektörün büyük umutlarla beklediği nişan ve düğün sezonlarının başladığı bu aylarda  Kemeraltı Kuyumcular Çarşısı adeta sessizliğe büründü. Kuyumcular Çarşısı’na ne alıcı ne de satıcı geliyor. Günlük masrafının kurtarma derdinde olan kuyumcu esnafı ayakta kalma savaşı veriyor. Söktörde erimeler her geçen yıl daha da artıyor. Elinde kalan sermayaseni yitirmek istemeyen bazı kuyumcular inşaat sektörüne yöneliyor. Emeklisi gelenler ise daha fazla zarar etmemek için işyerini kepenklerini indirip gidiyor. 
Tapusu yok
İzmir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Uça altından tek kâr edenlerin dünya genelindeki spekülatörler olduğunu, vatandaşın ve kuyumcuların bu yükselişten zararlı çıktığını belirterek, “Altın fiyatları yükseldikçe kuyumcu esnafı dibe vuruyor. Sektör yüzde 30 daralıyor. Kapanan işyerlerinin yerine yenisi açılmıyor. Çok sayıda usta kalfa işsiz kaldı. Elindeki sermayesini artık yitirmek istemeyenler krediler ucuz olduğu için inşaat söktürüne yöneliyor. Kredi ile ev satışı onu kurtarıyor, elinde yaptığı dairelerin tapusu oluyor. Altını kredi ile satamasınız. Altının tapusu da yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!