Altın objektifin sergisi Paris'te

Güncelleme Tarihi:

Altın objektifin sergisi Pariste
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 00:00

Fotoğraf sanatçısı Niko Guido, depremde yerle bir olan Haiti’de çektiği fotoğraflarını İstanbul’daki konserli gösterimden sonra bu kez Paris’te sergileyecek.

Haberin Devamı

İzmirli Niko Guido’nun, deprem sonrası Haiti’de çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, bugün Paris’te açılıyor. Küratörlüğünü Paris’te yaşayan Ferit Düzyol’un yaptığı ve Galerie 41 R.V.’de yer alacak olan sergi, 21 Mart’a kadar açık olacak. Niko’nun fotoğrafları Paris’ten sonra İzmir ve İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Haiti’ye gitmeyi 12 Ocak 2010 depreminden önce planladığını anlatan Niko Guido, “Amacım Haiti’deki içecek su sorunuyla ilgili fotoğraflar çekmekti. Deprem sonrası bir tereddüt geçirdim. Planladığım röportajı gerçekleştirmem imkansızdı” dedi.Guido, “Sonunda şimdiye kadar dünyada yaşanmış en büyük insanlık felaketlerinden biri olarak nitelenen Haiti’de neler olup bittiğini belgelemek için yola çıkmaya karar verdim ve 28 Ocak’ta Dominik Cumhuriyeti üzerinden Haiti’ye vardım. 1999 depreminde on binlerce insanını kaybeden bir ülkenin fotoğrafçısı olarak, Port-au-Prince’e ilk ayak bastığımda karşılaştığım manzara bana hiç de yabancı değildi” diye anlattı.Guido, Haiti’de 200 bin kişinin öldüğü söyledi.

Depremin fotoğrafları

Haberin Devamı

Beyoğlu’nda düzenlenen Haiti’ye yardım konseri sırasında, şarkıcı ve orkestralar parçalarını, Niko Guido’nun Haiti’de  çektiği deprem fotoğraflarının eşliğinde söylediler. Sahnedeki beyaz perdede, depremin acı yüzünü gösteren çok özel fotoğlar izleyicileri etkiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!