Altın çilek üreticileri zayıflama hapına kızgın

Güncelleme Tarihi:

Altın çilek üreticileri zayıflama hapına kızgın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 00:00

EGE Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden bilimsel destek alarak İzmir, Mersin ve Diyarbakır’da altın çilek üreten Hasan Aslan, zayıflama sektörünün bu meyveyi istismar etmesi yüzünden satışların düştüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Bu düşüşle, sözleşmeli üretim yapan çiftçilerin de aileleriyle perişan olduğunu vurgulayan Aslan, “Altın çilek yaş ve kuru olarak tüketilen bir meyvedir. Haplarla ilgisi yoktur. Vatandaşlar sansasyonlara kanmasın, ürünün ününü fırsat bilip rant elde etmek isteyen kayıtdışı üretimlere prim verilmesin” dedi.

Haplar kimyasaldır

Altın çileğin zengin lifli, C vitamini deposu ve antioksidan özelliği olan, kabuğu da kaynatılarak içilebilen bir meyve olduğunu anlatan Aslan, “Ancak son günlerde bu ürün zayıflama haplarıyla ve ölümle anılır oldu. Ben üretici olarak eminim ki söz konusu hapların altın çilekle uzaktan yakından ilgisi yoktur, bu haplar tamamen kimyasaldır” dedi.

Aslan, kilosu kuruda 80, yaş meyvesi ise 50 TL’den satılan altın çileği her perakendeciye yaşananlardan önce haftada 10 kilo satarken, rakamın 3’ün altına düştüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!