ALTAY’DA KARANLIK TABLO

Güncelleme Tarihi:

ALTAY’DA KARANLIK TABLO
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 00:00

Transfer yasağını kaldırmak için 2.6 milyon TL’ye ihtiyacı olan İzmir temsilcisinin gelirleri önemli ölçüde azalacak. Torba Yasa’yla 13’ten 8.3 milyon TL’ye inen ve taksite bağlanan vergi borcunu ödemekte zorlanacak Altay’ın mevcut kadrosu da dağılacak.

Haberin Devamı

ADANASPOR’a deplasmanda 4-1 yenilerek 2. Lig’e düşen Altay’da acı, öfke ve şaşkınlık birlikte yaşanırken, önümüzdeki sezon kulübü bekleyen karanlık tablo da herkesi düşündürüyor. Süper Lig’den üçüncü kez düştüğü 2000 yılından sonra ağır darbeler yiyen, rahmetli Ahmet Piriştina’nın desteğiyle devler arenasına dönmesine rağmen kalıcı olamayan İzmir temsilcisini ekonomik tablo çok zorlayacak. Temlikler nedeniyle geliri olmayan, İddaa’dan alacağı para da yarıya inecek siyah-beyazlıların, transfer yasağını kaldırmak için 2.6 milyon TL’ye ihtiyacı var. İzmir temsilcisi hem kadro kurarken, hem vergi borcunu öderken çok terleyecek.


BORÇLAR CAN SIKIYOR

Altay’da ana problem, 2008-09 ile 2009-10’da görev yapan 10 futbolcu ve teknik adama olan 1 milyon 265 bin TL’lik borcun katlanacak olması. Bu sezon 350 bin TL borç kaldığı için yeni dosyalarla fazla karşılaşmayacak Taşpınar yönetiminin en büyük kabusu, Molina ve Tiago’nun FIFA kanalıyla gelecek 750 bin TL’lik alacağı olacak. Sezon başında 350 bin TL’lik alacağını protokolle bu yıla yayan Hasan Uğur ile 90 bin TL alacağı devreye girecek Mesut Çaytemel’in dosyalarıyla toplam yük 2.6 milyon TL’ye ulaşacak.


YABANCILAR AYRILACAK

Haberin Devamı

Mevcut kadroda da kopmalar olacak. Wasswa, Mandanda ve Thernand sözleşmeleri sürmesine rağmen 2. Lig’de oynayamayacak. İlk 11’de forma giyen Murat Hacıoğlu ile Ufukhan’ın yanı sıra Özkan’ın sözleşmeleri bitiyor. Transfer yasağını kaldırabilmek için Okay, Burak, Yiğitcan gibi oyuncularını da elden çıkarması gerekecek Altay’ın iskeleti bozulacak, yeni kadro kurulması gündeme gelecek. Altay transferin önünü açabilse bile mali tablo yüzünden 2. Lig’de kendisini şampiyonluğa taşıyacak futbolcuları almakta zorlanacak.

TFF GELİRİ DE YOK

1. Lig’den düştüğü için İddaa gelirinin azalacak olması, vergi borcunun ödenmesine de olumsuz yansıyacak. Torba Yasa sayesinde 13 milyonluk TL’lik borcu 8.3 milyon TL’ye indirip 205 bin TL’lik taksitlere bağlayan Altay’ın, 1. Lig’de 2 milyon TL’yi aşan İddaa geliri, 2. Lig’de yarıya inecek. Bir milyon dolar tutarındaki TFF gelirlerinde temlik sırasına göre bekleyen Nafiz Zorlu, Niyazi Konuşmaz, Melih Tandoğan gibi eski başkanlar da, 2. Lig’in yayın-isim hakkı gibi gelirleri olmadığı için bekleyecek. ? Ulaş SAĞ / İZMİR, (DHA)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!