Alsancak pazarlığı

Güncelleme Tarihi:

Alsancak pazarlığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 00:00

Alsancak Stadı'nı yeniden kiralamak için geçen yıl başlattığı girişimleri yeni sezon öncesi bitirmeye çalışan Altay, emektar tesisin kira bedeli konusunda yetkililerle pazarlık yapıyor.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne geçen yıl başvuran siyah-beyazlılar Kira Tespit Komisyonu'nun raporunu beklerken, Alsancak'taki metrekare birim fiyatı üzerinden belirlenen rakamın yıllık 1 milyon YTL tutması sıkıntı yarattı.

KAYSERİSPOR ÖRNEĞİ

Bu rakamı ödemesi mümkün olmayan Altay başka bir formül bulunmasını talep etti. Atatürk Stadı Kayserispor'a kiralanırken izlenen yolu örnek gösteren siyah-beyazlılar, Alsancak Stadı'nın bedelinin herhangi bir gayrimenkul gibi değil, spor tesisi olarak değerlendirilerek belirlenmesini istedi. Bu hesaplamaya göre, Alsancak Stadı'nın yıllık kira bedelinin 80-90 bin YTL civarında bir rakama denk geleceği ifade edildi.

UZUN VADELİ PLAN

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün Altay'ın talebini kabul edip etmeyeceğinin, bürokratlarla yapılacak bire bir görüşmelerden sonra belli olacağı açıklandı. Kongrede en önemli hedeflerinin Alsancak Stadı'nı almak olduğunu ifade eden Başkan Melih Tandoğan, ciddi adımlar atacaklarının sinyallerini verdi. Uzun vadede Gaziemir'de yeni stat yapmayı planlayan siyah-beyazlılar, GSGM'den takas yoluyla alacakları Alsancak Stadı'nın kurulu olduğu araziye iş merkezi veya rezidans inşa etmeyi düşünüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!